Hamiltonnak fékproblémái voltak a rajtnál

Lewis Hamilton elmondta, hogy a fékek nem megfelelő hőmérséklete vezetett kis híján ahhoz, hogy összeütközzön a biztonsági autóval a Brit Nagydíj elején.


Lewis Hamilton elmondta, hogy a fékek nem megfelelő hőmérséklete vezetett kis híján ahhoz, hogy összeütközzön a biztonsági autóval a Brit Nagydíj elején.

A futam előtti heves esőzések miatt a biztonsági autó mögül vette kezdetét a mai Brit Nagydíj, ami valójában csak a hetedik körben kezdődött meg, akkor rajtolhatott ugyanis el a mezőny.

Hamiltonnak azonban volt egy igen necces pillanata, mikor a Copse kanyarban kis híján nekihajtott az előtte haladó biztonsági autónak, ugyanis szemmel láthatóan elfékezte magát és csak az mentette meg az ütközéstől, hogy letért a pályáról.

„Nem tudtam felmelegíteni a hátsó fékeket” – magyarázta. „Próbáltam dolgozni rajta, de a biztonsági autó túl lassú volt, el sem tudod képzelni.”

„A mi autóink nagyon gyorsak és nem sokat lehetett látni a biztonsági autó mögött. Fékeztem, de a fékek nem működtek megfelelően, így kis híján nekimentem a biztonsági autónak.”

Hamilton azt is elmondta, hogy véleménye szerint semmi szükség nem lett volna a biztonsági autós rajtra, hiszen 2008-ban, mikor először nyerte meg hazai versenyét, sokkal rosszabbak voltak a körülmények és akkor sima rajtot vehettek.

„Azt gondolom, hogy simán elrajtolhattunk volna” – magyarázta. „Sok volt a vizes folt a pályán, de a versenyzés erről szól. Túl sokáig maradtunk kint a biztonsági autó mögött, és csak akkor engedtél el a mezőnyt, mikor a körülmények már az intermediate gumik használatát megkívánták.”

„2008-ban sokkal több víz volt a pályán, és akkor a rajtrácsról indulhattunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!