Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamiltonnak nem elég egy-két bajnoki cím

Lewis Hamilton számára létfontosságú, hogy időről időre bizonyíthassa, hogy generációja egyik legjobbja, és ehhez folyamatosan az élen kell harcolnia, és bajnoki címeket kell szereznie.


Lewis Hamilton számára létfontosságú, hogy időről időre bizonyíthassa, hogy generációja egyik legjobbja, és ehhez folyamatosan az élen kell harcolnia, és bajnoki címeket kell szereznie.

A McLaren brit versenyzője debütáló évében a második helyen végzett, majd egy évre rá, 2008-ban a sportág legfiatalabb világbajnokává avanzsált, mely címet a tavalyi évben veszítette el, mikor a nálánál fiatalabb Sebastian Vettel zsebelte be a trófeát.

Hamilton az elmúlt két évben – nagyban autója gyenge teljesítménye miatt – képtelen volt felvenni a harcot riválisaival, ám nagyon bízik abban, hogy a jövőben ismét lesz lehetősége bizonyítania, mert számára nem elég egy-két bajnoki cím a királykategóriában, ennél ugyanis jóval többre vágyik.

„Nem azért vagyok itt, hogy tíz évet versenyezzek és csak egy-két bajnoki címet szerezzek” – mondta a brit versenyző az Observernek adott nyilatkozatában.

„Ennek a generációnak a legsikeresebb versenyzője akarok lenni, így több bajnoki címet akarok nyerni, és szerintem időről időre bizonyítanod kell az embereknek, hogy valóban tudják, te vagy a legjobb.”

„Nem hiszem, hogy kijelenthetném jelen pillanatban, hogy az emberek azt gondolják, hogy én vagyok a legjobb a világon. Még csak négy éve vagyok itt, így még rengeteg dolgom van a Forma-1-ben.”

Bár a McLaren – a téli teszteken látottak alapján – úgy tűnik, hogy az idei év első versenyein lemaradásban lesz a Ferrarival és a Red Bull Racinggel szemben, Hamilton már most jelezte, hogy hosszú távon tervez csapatával, és csak azért, hogy nagyobb esélye legyen a végső győzelemre, semmiképpen sem választ mást munkaadót.

„Nézzék meg a McLaren történetét” – folytatta. „Egy hihetetlen csapat. Még más gyárnál nem voltam, de a McLarennél megvannak azok az emberek, akikhez hasonlóakkal egyik csapatnál sem találkoztam.”

„Fantasztikusan bánnak a versenyzőikkel. Ez egy remek hely arra, hogy jól dolgozz, és megtisztelve érzem magam, hogy a csapat tagja lehet. Harcosok, ahogy én is az vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Hamiltonnak nem elég egy-két bajnoki cím
Új diffúzorral érkezik Portugáliába a Ferrari
Itt a Racing Point válasza: Ezért nem tesztelték Strollt a Nürburgringen!
Már hétvégén bejelenti Schumacher szerződtetését a Haas?
Súlyos kérdéseket vet fel Stroll pozitív koronavírus-tesztje
Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk