Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Hamiltonnak nem tetszik a francia versenypálya

Hungaroring_2017_F1_18

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, jobban örülne annak, ha a Francia Nagydíjat Le Castellet helyett Magny-Coursban rendeznék 2018-ban.

Franciaország jövőre ismét Forma-1-es versenyek adhat otthont, Hamilton pedig még szeptemberben, a Pirelli gumitesztjén körözhetett is a Francia Nagydíj otthonául szolgáló Paul Ricard versenypályán.

A brit 114 kört tett meg akkor, a Canal+ televíziós csatornának nyilatkozva pedig a minap azt mondta, nem igazán tetszik neki a pálya.

„Hogy őszinte legyek, nem tetszik” – mondta Hamilton.

„Imádtam, amikor a Magny-Cours-ban lévő pályát használtuk. A Paul Ricard egy gyönyörű hely, de amikor azt mondom, nem tetszik a pálya, úgy értem, nem olyan jó, mint Magny-Cours.”

„Azt gondolom, a legfontosabb dolog, hogy újra lesz verseny Franciaországban, mert ez az ország szerves részét képezi Európának. Sok-sok csodálatos pálya van Franciaországban – Le Mans például –, de valamiért a mi versenyünk nem a leggyönyörűbb pályán lesz.”

„De az is lehet, hogy ez lesz az egész szezon legjobb versenye.”

Franciaország utoljára 2008-ban látta vendégül a Forma-1 mezőnyét, a Paul Ricard versenypályán pedig összesen 14 alkalommal rendeztek futamot 1971 és 1990 között.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!