Friss hírek

Hamiltonnak „pocsék” napja volt Szingapúrban

Szombaton még a pole-pozícióra is esélyes volt, vasárnap azonban csak a kilencedik helyen sikerült célba érnie Lewis Hamiltonnak a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon. Egyetlen hibán ment el a futama.

Vasárnap este jó néhány csalódott arccal találkozhattak a Forma-1-es paddock látogatói Szingapúrban, különösen a Mercedes háza táján. Az Ezüst Nyilak egyik pilótájának sem sikerült jól az embert próbáló 120 perces utcai futam: a bokszból rajtoló George Russell a gumikkal kockáztatva a mezőny végén szenvedett, a harmadik pozícióból rajtoló Lewis Hamilton pedig egy fallal való koccanás következtében csúszott vissza az utolsó pontszerző helyek egyikére.

Hamilton az időmérő edzés alapján sokkal többet várt a futamától, hiszen szombaton mindössze 54 ezredmásodperccel maradt el a pole-pozíciótól. A rajtja nem sikerült rosszul, sokáig közvetlenül a harmadik helyet elfoglaló Carlos Sainzot üldözte, a verseny második felében azonban elfékezte magát, és merőlegesen az egyik Tecpro falnak ütközött. A dobogós esélyei egy csapásra szertefoszlottak.

Hirdetés
 

„Jelenleg nincsenek különösebb érzéseim, eléggé lapos a hangulatom” – reagált némi hezitálás után a hangulatát firtató kérdésre. „Ez egy rossz nap volt. Pocsék nap, őszintén szólva. De rendben vagyok. Már a honlapot várom.”

Bár a felvételek alapján viszonylag nagy becsapódásnak tűnt a hétszeres világbajnok fallal való találkozása, az autóban ülve Hamilton egyáltalán nem aggódott amiatt, hogy súlyosan megsérülhetett a Mercedes. Végül igaza is lett, csak az első szárnyának bal oldala sérült meg, így folytatni tudta a versenyt.

„Nem tűnt nagy ütközésnek. Arra gondoltam, hogy az első szárny megsérült, de ennyi az egész. És ez is történt” – fogalmazott rezignáltan a hétszeres világbajnok, aki jelenleg 170 ponttal a hatodik helyet foglalja el az összetettben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamiltonnak „pocsék” napja volt Szingapúrban
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!