Hamiltonnak semmit sem jelentene, ha világbajnok lehetne a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

Hamiltonnak semmit sem jelentene, ha világbajnok lehetne a Red Bull-lal

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, számára semmit sem jelentene az, ha átülne a száguldó cirkuszban jelenleg domináló Red Bull autójába.

Hamilton számára az elmúlt két évben nem sok babér termett az F1-ben: utolsó győzelmét még 2021-ben, a Szaúd-arábiai Nagydíjon aratta, azóta viszont a Red Bull dominál a királykategóriában. A brit versenyző még nyáron hosszabbította meg szerződését a Mercedesszel: 2025 végéig írt alá.

„Az, hogy aláírtam, jól mutatja az elkötelezettségem a csapat felé. Legyünk reálisak: minden egyes versenyző arról álmodik itt, hogy győztes autóban üljön, és fiatalabb éveimben, amikor talán nem volt olyan sok sikerem a McLarennél eltöltött időszakom során, sokkal vonzóbb volt ez a dolog” — magyarázta a hétszeres világbajnok. 

„Ha a versenyzés szempontjából nézem, amikor a Mercedeshez szerződtem, élveztem, hogy egy sikeresebb csapattól érkezhettem meg egy olyan istállóhoz, ahol korábban nem voltak sikerek, de ott volt a fejlődés és csapatépítés víziója, amikor ugyanis elértük azt, sokkal jobb érzés volt.”

Hamilton azt mondja, számára semmit sem adna az, ha beülne a mezőny jelenlegi legdominánsabb autójába.

„Minden versenyző nézi a Red Bull autóját, és imádná is vezetni. Nem azt mondom, hogy én nem imádnám, ha vezethetném azt az autót, minden versenyző szívesen érezné, mennyire jó.”

„Nekünk volt két nehéz évünk, ha pedig azon dolgozunk, hogy a miénk legyen az a bizonyos autó, akkor sokkal jobb érzés lesz, mintha beugranék a legjobb autóba. Az semmit sem jelentene számomra — beülni minden idők legdominánsabb versenyautójába. Az sokkal jobb lenne az örökségem szempontjából, ha a csapatommal együtt dolgozva építkeznénk, és tudnánk megverni őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamiltonnak semmit sem jelentene, ha világbajnok lehetne a Red Bull-lal
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!