Hamiltonra rajtbüntetés várhat a vasárnapi baleset után - F1VILÁG.HU

Hamiltonra rajtbüntetés várhat a vasárnapi baleset után

HIRDETÉS
Nincs kizárva, hogy rajtbüntetés vár a Forma-1 hétszeres világbajnokára, Lewis Hamiltonra a múlt hétvégi Belga Nagydíjon történt baleset miatt.
2022 Belgian Grand Prix, Sunday - Stephen Reuss Lewis Hamilton

Hamilton a spái verseny nyitókörében ütközött össze egykori csapattársával, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval, minek következtében autója a levegőbe emelkedett, majd nagy erővel csapódott a talajhoz.

Mivel a Mercedes megsérült az incidensben, Hamilton számára már az első körben véget ért a futam, csapata pedig már a brixworth-i motorközpontban vizsgálja, hogy megsérült-e a V6-os erőforrás. A csapat szóvivője azt mondta, „határozottan aggasztó” a helyzet.

Hamilton a Belga Nagydíj pénteki nyitónapján kapta meg idei harmadik erőforrását, szóval a szóban forgó aggregát szinte vadonatúj volt, és nagyjából hét versenyhétvégén kellett volna helytállnia. A történtek után jó esély van rá, hogy Hamiltonnak a szezon hátralévő részében szüksége lesz majd egy újabb erőforrásra, ami rajtbüntetést von majd maga után, hiszen a versenyző szezononként mindössze három V6-ost használhatnak fel büntetlenül.

A Mercedesnél egyébként azt mondják, a korábban használt erőforrások még bevethetők, azok azonban már nagyon sok kilométert megtettek, a csapatok pedig ilyenkor általában a pénteki szabadedzéseken használják őket.

A vasárnapi balesetben jó eséllyel Hamilton váltója is megsérült, ezért a hétvégi Holland Nagydíjon ebből is kaphat egy új egységet. Mivel ez lenne a harmadik váltója, büntetést nem kapna emiatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!