Friss hírek

Hamiltont aggasztja Vettel uralkodása

Hamilton elismerte, kissé aggódik amiatt, hogy nem tudja gyarapítani rekordjai számát a Forma-1 nagykönyvében, miután a címvédő Sebastian Vettel ilyen kirobbanó formát mutat jelen pillanatban.Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes versenyzője elismerte, kissé aggódik amiatt, hogy nem tudja gyarapítani rekordjai számát a Forma-1 nagykönyvében, miután a Red Bull világbajnoka, Sebastian Vettel ilyen kirobbanó formát mutat jelen pillanatban.

Azzal, hogy 2010-ben megnyerte a bajnokságot, Sebastian Vettel a Forma-1 legfiatalabb világbajnokává avanzsált, mely rekordot korábban Hamilton birtokolt.

A McLaren versenyzője elmondta, rendkívül fontos volna számára, hogy többszörös bajnokként vonuljon vissza a Forma-1-ből.

„Elég nagy szívás lenne, ha csak egy világbajnoki címet nyernék” – mondta Hamilton a Daily Expressnek.

„Olyan érzés lenne, mintha elpazaroltam volna néhány évet. Sokan azt mondják, a részvétel a fontos, de ez nem igaz. Nyerni akarok. Azért vagyok itt, hogy győzzek. Ez minden, ami érdekel, ezért élek. A második hely kevésbé frusztráló, de harmadiknak vagy negyediknek lenni… na az már nem túl jó.”

„Aztán meg kell nézni több dolgot is: versenyezhetsz a HRT-nél és végezhetsz a huszadik helyen, vagy annál is lejjebb. Akkor már nem szabadna versenyeznem.”

A brit versenyző elismerte, jelenleg Vettel a fiatal generáció legjobbja a királykategóriában.

„Fiatalabban nyerte meg a világbajnokságot, mint én, kiütött a rekordok könyvéből. Csak remélem, hogy győzelmek tekintetében nem húz el tőlem túlságosan.”

Hamiltont az elmúlt időszakban összefüggésbe hozták a Red Bull Racing alakulatával is, ő maga pedig elmondta, nyitottan gondolkodik jövőjével kapcsolatban.

„Úgy érzem, még van bennem néhány remek év, de azt gondolom, hogy karrierem remek pontján vagyok jelenleg. Természetesen minden meghozott döntés fontos. Mindig lesznek kérdéseid és áttekintesz minden opciót. Tudsz ennél jobbat tenni?”

„Ki tudja, hogy alakulnak a szabályok? Viszont a mi csapatunk nagyon erős, és a Mercedesnek mindig is a legjobb motorja volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek