Hamiltont beidézték, rajtbüntetést kaphat! - F1VILÁG.HU

Hamiltont beidézték, rajtbüntetést kaphat!

HIRDETÉS
Nem kizárt, hogy rajtbüntetést kap a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton, miután a gyanú szerint figyelmen kívül hagyta a sárga zászlós jelzést a kvalifikáció végén csapattársa, Valtteri Bottas kicsúszásakor.
2020 Austrian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton a 2. rajtkockát szerezte meg a spielbergi időmérő edzésen, miután 12 ezredmásodperccel alulmaradt Bottasszal szemben.

A brit versenyző javítani tudott utolsó mért körében, habár közvetlenül előtte Bottas kicsúszott a pályáról.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói két órával az időmérő után bejelentették, Hamiltont vizsgálat alá helyezték a sárga zászlós jelzés figyelmen kívül hagyása miatt, illetve azért is, mert a 10-es kanyarban kiszélesítette a pályát leggyorsabb körében.

Hamiltont 18 óra 15 percre hívták be a stewardok, és nem kizárt, hogy rajtbüntetést kap, utolsó mért körében ugyanis 1 tizedmásodperccel megjavította addigi legjobbját.

Amikor az időmérő után Hamiltont arról kérdezték, látta-e a sárga zászlókat, a brit így felelt: „Nem, nem láttam. Épp a kanyarban voltam, ráléptem a gázra, és gondoltam, hogy Valtteri talán szélesen fordult, és aztán visszatért a pályára kicsit később.”

„Figyeltem a kavicsokat a pályán, illetve az autót, de semmi sem volt ott, szóval folytattam.”

„És aztán ahogy elhaladtam, talán a 6-os kanyarban láttam, hogy Valtteri sokkal beljebb van a bal oldalon. Nagyon gyorsan történt, és elég nagy volt a por.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!