Hamiltont frusztrálja az Aston Martin remeklése, de örül Alonso sikerének - F1VILÁG.HU

Hamiltont frusztrálja az Aston Martin remeklése, de örül Alonso sikerének

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elismerte, egy kicsit frusztrálónak tartja, hogy partnercsapatuk, az Aston Martin idén jobb autóval rukkolt elő náluk.
2023 Bahrain Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A bahreini hétvége szenzációját eddig kétségkívül a brit istálló, no meg Fernando Alonso szolgáltatta: a kétszeres világbajnok két szabadedzésen is a leggyorsabb volt, a mai versenyt pedig az 5. helyről kezdheti meg, miután mindkét Mercedesnél gyorsabb volt az időmérőn.

Az Aston Martin szoros partnerségben áll a Mercedesszel, nemcsak a motort, de az autó számos, a szabályok szerint engedélyezett komponensét – így például a komplett hátsó felfüggesztést – is a német istállótól vásárolja. Hamilton szerint éppen ezért frusztráló az, hogy a silverstone-iak jobban teljesítenek náluk.

Azt mindenesetre hozzátette, örül annak, hogy Alonso ismét ott van a mezőny elejében.

„Tulajdonképpen megkapták az egész autónk hátulját, a fél autónkat!” – mondta a brit versenyző. „Szóval ez határozottan nem jó hír számunkra. De őszintén örülök az Astonnak, szerintem lenyűgöző látni a fejlődésüket, azokat a lépéseket, amiket megtettek.”

„Nagyon örülök Fernandónak is, mivel régebb óta van itt, mint én. És jó, hogy újra harcban van. Szóval remélhetőleg lesz néhány jó versenyünk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!