Hamiltont gyalázta egy alkalmazottjuk, a McLaren belső vizsgálatot indított - F1VILÁG.HU

Hamiltont gyalázta egy alkalmazottjuk, a McLaren belső vizsgálatot indított

HIRDETÉS
Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a Forma-1 hétszeres világbajnokát, Lewis Hamiltont a McLaren csapatának egyik alkalmazottja közösségi oldalain, a brit istálló pedig jelezte, komolyan veszik az ügyet, és vizsgálatot indítanak.
2022 Bahrain Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Lewis Hamilton George Russell

Azt nem tudni, hogy milyen feladatot ellátó alkalmazottról, pláne nem, hogy kiről van szó, ráadásul a szóban forgó Twitter- és Facebook-profilokat azóta törölték, a Daily Mail című lap értesülései szerint azonban az említett alkalmazott több korábbi bejegyzésében is sértette a McLarennel egyébként 2008-ban világbajnoki címig jutó Hamiltont.

Az egyik bejegyzésében az illető azt sérelmezte, hogy Hamilton, miután 2020-ban elkapta a koronavírust, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjra visszatért, miután letöltötte 10 napos karanténját.

„Mekkora kib*szott bunkó. Ki nem állhatja, ha valaki jól teljesít” – utalt a McLaren alkalmazottja arra, hogy a Hamiltont helyettesítő George Russell első mercedeses versenyén a győzelemért harcolhatott.

De az azóta felfüggesztett Twitter-fiókkal az alkalmazott a Forma-1 hivatalos csatornájának egy bejegyzésére is reagált „kib*szott p*ncinak” nevezve Hamiltont.

Amikor pedig Hamiltont lovaggá ütötték, közösségi oldalain azt írta: „Ó, menj a p*csába. Azért, mert az övé a leggyorsabb autó. Igazi kretén.”

De a McLaren alkalmazottja arra is keresetlen szavakkal reagált, amikor Hamiltont a tavalyi Brazil Nagydíj időmérő edzéséről kizárták: „Kib*szottul szép volt! Menj a p*csába, p*nci!”

Bár a bejegyzések nem frissek, a McLarenhez csak most jutottak el, a csapat pedig belső vizsgálatot indított, a hétvégén pedig az alkalmazott összes közösségi médiás profilját törölték vagy felfüggesztették.

„Úgy gondoljuk, hogy az efféle megjegyzések teljesen ellentétesek a McLarennél alkalmazott értékeinkkel és kultúránkkal. Rendkívül komolyan vesszük az ügyet, és kiemelten folytatjuk a vizsgálatot” – jelezte a csapat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!