Friss hírek

Hamiltont hivatalosan is világbajnokká avatták

Lewis Hamiltont hivatalosan is a Forma-1 világbajnokává avatták, miután a brit versenyző péntek este átvette a bajnoknak járó serleget az FIA nagyszabású díjátadó gáláján, melynek már hagyományosan Monte-Carlo ad helyet.

Lewis Hamiltont hivatalosan is a Forma-1 világbajnokává avatták, miután a brit versenyző péntek este átvette a bajnoknak járó serleget az FIA nagyszabású díjátadó gáláján, melynek már hagyományosan Monte-Carlo ad helyet.

Bár november elején rendezték a szezon utolsó versenyét, a McLaren brit pilótája csak most pénteken vehette kezébe a bajnoki címért járó trófeát, melyre elődjeihez hasonlóan az ő neve is felkerült.

Hamilton meghatottan nyilatkozott a gálaesten, ahol a motorsport krémje is megjelent.

“Az idei egy igen különleges év az életemben. Sikerült beteljesítenem gyermekkori álmomat, és elértem azt a célt, amit a családommal együtt kitűztem magam elé” – mondta a brit pilóta a színpadon.

“Az a tény, hogy az utolsó verseny utolsó körében sikerült megszereznem az egyéni világbajnoki címet, egy olyasvalami, ami büszkeséggel tölt el, hiszen volt értelme a kemény munkánknak 2008-ban. Minden egyes körben a határon autóztunk, egészen Melbourne-től Brazíliáig, és ennek az elkötelezettségnek illetve szellemiségnek köszönhetjük, hogy végül mi nyertük meg a bajnokságot.”

“Mindig nagy jutalom, hogy elismerést kapsz azért a munkáért, amit elvégeztél a szezon során, és az FIA díjkiosztója Monte Carlóban természetesen egy olyan esemény, ahol még egy utolsót lehet ünnepelni, mielőtt minden erőnket mozgósítanánk 2009-re.”

Hamilton legnagyobb riválisa, Felipe Massa is átvette a második helyért járó díjat, és ismét hangsúlyozta, nem fecsérelt időt arra, hogy azon gondolkozzon, mi lett volna, ha másképp alakul az a bizonyos utolsó kör Brazíliában.


“Hihetetlenül mozgalmas és izgalmas szezon volt, méltó végjátékkal” – mondta a Ferrari versenyzője. “Mikor mindössze egy ponttal csúszol le a bajnoki címről, ráadásul az utolsó pillanatokban, az könnyen érinthet rosszul. Azonban én inkább a jövőbe tekintek, és csak a pozitívumokra próbálok emlékezni.”

“Hat futamot nyertem, és kivettem a részem abból, hogy a csapat megnyerje a konstruktőri bajnokságot, ami tudom jól, hogy nagyon fontos a Ferrarinak. Már most a következő szezonra koncentrálunk, és mindent megteszek annak érdekében, hogy jövőre úgy térhessek vissza ide, Monacóba, hogy azt a díjat vegyem át, mint amit ma Lewis.”

Massa csapattársa, Kimi Raikkönen szintén elmondta, hogy jobban szeretne teljesíteni 2009-ban, miután az idei évben képtelen volt tartani a tempót márkatársával, így csak a harmadik lett a bajnokságban.

“Természetesen jobban örültem volna, ha azért jöttem volna ide, hogy átvegyem a bajnoki címért járó trófeát, zsinórban másodszor, azonban az idei évben nem úgy alakultak a dolgok számomra. A szezon jól kezdődött, aztán számos ok miatt komplikáltabb lett a helyzet, és mire ismét visszatértünk nyerő formánkhoz, már túl késő volt.”

“Azonban rengeteget tanultunk, ami hasznos lehet számunkra a következő évben. Boldog vagyok, hogy a Ferrari nyert, és megerősítette pozícióját, mint világbajnok: egy olyan kivételes csapat, amely soha nem adja fel.”

Mindezt az olaszok csapatvezetője, Stefano Domenicali is megerősítette, aki átvette a konstruktőri bajnoki címért járó trófeát.

“Megtisztelve érzem magam, hogy a csapat vezetőjeként eltöltött első évemet követően itt lehetek, hogy átvegyem a konstruktőri díjat, amely a bajnokcsapatnak jár” – mondta. “Ez a 16. alkalom a Scuderia Ferrari történetében és a nyolcadik az elmúlt tíz évben, hogy ezzel a díjjal jutalmaznak bennünket. Mindez pedig annak a kiváló és kemény munkának a gyümölcse, amit a csapat összes tagja elvégzett Maranellóban.”

“Köszönetet szeretnék mondani mindnyájuknak, továbbá versenyzőinknek, és természetesen a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak, aki Jean Todttal együtt engem választott ki, hogy töltsem be ezt a pozíciót. Mindig is támogatásáról biztosított, különösen a legnehezebb pillanatokban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!