Hamiltont ismét beidézték az „ékszerszabály” miatt - F1VILÁG.HU

Hamiltont ismét beidézték az „ékszerszabály” miatt

A Szingapúri Nagydíj időmérője előtt a sportfelügyelők előtt volt jelenése Lewis Hamiltonnak, akit azon szabály állítólagos megsértése miatt vettek elő, amely az év korábbi szakaszában már surlódásokhoz vezetett a brit pilóta és a szövetség között.

A hétszeres világbajnokot az FIA Nemzetközi Sportkódex L/III-as cikkelyére hivatkozva idézték be a felügyelők, amely azokat az elemeket listázza, amelyeket a versenyzőknek kötelező vagy tilos viselniük a versenyautó vezetése közben. Olyan kellékekről esik itt szó, mint a sisak, a tűzálló öltözet, a biztonsági öv vagy éppen az ékszerek.

Az FIA új versenyigazgatói idén szigorúan kezdtek venni néhány olyan szabályt, amelyeket az elmúlt években a pilóták és az irányító testület is elhanyagolt. Az ékszerek, amelyek tűz esetén sérülést okozhatnak, ismét reflektorfénybe kerültek, ami az azokat előszeretettel viselő Hamiltonból váltott ki frusztrációt, és a brit néhány hónapnyi haladékot kapott, hogy eltávolítsa az orrában és a fülében lévő, nehezebben kivehető díszeket is.

 

Hamilton a Brit Nagydíjtól kezdődően megszabadult orrpiercingjétől, amikor az autóba ült, ezzel az ügy lezárult. Az FIA most nem részletezte, hogy a brit mely kiegészítőjének megléte vagy hiánya miatt indított vizsgálódást, ám a Sky Sports szerint ismét az orrpiercing lehet a ludas, amely látható volt Hamiltonon a harmadik szabadedzés során.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!