Hamiltont kizárhatják a Brazil Nagydíj időmérőjéről! - F1VILÁG.HU

Hamiltont kizárhatják a Brazil Nagydíj időmérőjéről!

HIRDETÉS
Vizsgálat indult Lewis Hamilton, illetve egészen pontosan versenyautója ellen a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzését követően.
Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes brit versenyzője a leggyorsabb volt a pénteken megtartott kvalifikáción, így az élről vághat neki a szombati sprintfutamnak – feltéve, ha szabályosnak minősítik versenyautóját.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai delegáltja, Jo Bauer ugyanis jelentőst küldött a versenybíróknak, kiderült ugyanis, hogy Hamilton versenyautójának állítható hátsó szárnya nem a szabályok szerint működött.

Az FIA által kiadott tájékoztatás szerint az autó szárnylapjának pozíciója a DRS utólagos tesztelése közben nem felelt meg a szabálykönyvben előírt 85 mm-es maximális távolságnak.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a Mercedes vétett a technikai szabályzat 3.6.3-as cikkelye ellen, Hamiltont megfoszthatják az időmérőn elért eredményétől, és a mezőny végére száműzhetik.

A címvédő eleve büntetés tudatában várhatja a vasárnapi versenyt, hiszen motorcsere miatt 5 hellyel sorolják majd hátrébb.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!