Hamilton ledöbbent azon, mekkora hátrányban vannak az egyenesekben - F1VILÁG.HU

Hamilton ledöbbent azon, mekkora hátrányban vannak az egyenesekben

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, döbbenten figyelte az Azeri Nagydíj időmérő edzésén, milyen óriási hátrányban vannak a Red Bull-lal szemben a bakui pálya egyeneseiben.

A Mercedes versenyzője az 5. helyet szerezte meg a pénteki kvalifikáción, és bár a német istálló új szárnyvéglapokkal érkezett meg Bakuba, hogy valamelyest csökkenteni tudja W14-es kódjelű versenyautójának légellenállását, a végsebességgel kapcsolatos adatok mégis jelentős lemaradásról tanúskodnak.

Miközben a világbajnoki címvédő Max Verstappen esetében a célvonalon 339 km/órát mértek, Hamilton csupán 335,5 km/órát tudott elérni nyitott DRS-rendszerrel.

 

„Tudtam, hogy a Red Bullok különösen erősek lesznek, de arra nem számítottam, hogy ilyen óriási hátrányban leszünk majd az egyenesekben” – ismerte el a hétszeres világbajnok. „Mindenesetre jól jelzi a helyzetünket.”

„Lassabbak vagyunk az egyenesekben, és lassabbak vagyunk a középső szektorban, szóval rengeteg munka vár ránk, hogy ezt megoldjuk az autónkkal, azt nem túl könnyű vezetni. Elégedett vagyok azzal, hogy ott vagyok harmadik sorban, és remélhetőleg szombaton egy kicsit jobb küzdelmet vívhatunk.”

A parc ferme szabályai miatt az autó beállításain már nem lehet változtatni, Hamilton mégis abban bízik, fel tudnak kicsit javulni a hétvége további részére.

„Az autón nem tudunk már változtatni, szóval ez a tempónk” – folytatta. „Megpróbálunk többet kihozni belőle, és azért én is tanulmányozni fogom a dolgokat ma este.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton ledöbbent azon, mekkora hátrányban vannak az egyenesekben
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!