Hamiltont már nem érdekli, mi történt Monacóban

A Mercedes Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, már sikerült túltennie magát a két hete, Monacóban történteken.


A Mercedes Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, már sikerült túltennie magát a két hete, Monacóban történteken.

A brit pilóta remekül teljesített Monte-Carlóban, a versenyen végig vezetett, egy taktikai hiba miatt azonban végül elveszítette a győzelmet csapattársával, Nico Rosberggel szemben, és Sebastian Vettel mögött csak harmadikként ért célba.

A súlyos bakiért elnézést kért később a Mercedes vezetése, Hamilton pedig elárulta, minden erejével arra összpontosít, hogy hétvégén, Kanadában visszavágjon – no nem a csapatnak, hanem bajnoki riválisainak.

„Nem nézek visszafelé. Csak előre tekintek. Nem sokáig rágódtam a legutóbbi versenyen történteken” – mondta Montrealban a címvédő.

„A következő versenyre összpontosítottam, más, fontosabb dolgokkal foglalkoztam, például az edzéssel. És próbálok minél erősebb lenni ezen a hétvégén.”

„Nem számít, mi történt a múltban, nem lehet mit tenni vele, nincs értelme rágódni rajta. Tudom, hogy rengeteg a kérdés Monacóban kapcsolatban, de tényleg nem akarok visszatekinteni már arra a versenyre.”

„Továbbléptem. Még csak nem is gondolok rá. Egyáltalán nem érdekel az egész. Arra fókuszálok, hogy mi lesz ezután. A múlttal nem tudok már mit kezdeni.”

„Van egy bajnokság, amit meg kell nyerni, szóval erre összpontosítok. Nem számít, mit érzek, vagy mit éreztem. De mondom, momentán semmit sem érzek a monacói esettel kapcsolatban.”

Amikor Hamiltont arról kérdezték, mennyire bízik a Mercedes csapatában, így felelt: „Ahogy mindig, most is 100 százalékig. Teljes mértékben hiszek és bízok bennük. Hihetetlen sikert értünk el együtt, egy verseny tehát nem dönti romba mindazt, amit felépítettünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!