Hamiltont megbüntették, csak az 5. helyről rajtolhat! - F1VILÁG.HU

Hamiltont megbüntették, csak az 5. helyről rajtolhat!

HIRDETÉS
Bár az Osztrák Nagydíj versenybírói szombaton még nem büntették meg Lewis Hamiltont, a Red Bull kérésére felülvizsgálták a brit versenyző időmérős incidensét, és végül úgy döntöttek, 3 rajthelyes büntetést osztanak ki a világbajnoki címvédőnek.
JULY 03: Lewis Hamilton, Mercedes F1 W11 EQ Performance during the Austrian GP on Friday July 03, 2020. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

A Mercedes versenyzőjét a kvalifikáció után beidézték a stewardok, felmerült ugyanis annak gyanúja, hogy nem lassított le a Valtteri Bottas kicsúszásakor meglengetett sárga zászlóknál.

A versenybírók végül szombaton a versenyző meghallgatása, illetve a rendelkezésre álló bizonyítékok – videófelvételek és telemetriai adatok – alapján úgy döntöttek, nem büntetik meg Hamiltont, mondván, ellentmondásos zászlójelzéseket adtak a pilótának a fényjelző paneleken.

A Red Bull kérésére azonban vasárnap felülvizsgálták a döntést a stewardok, előkerült ugyanis egy új videófelvétel, mely egyértelműen megmutatta, hogy az 5-ös kanyarban a bal oldalon villogott a sárga zászlós jelzés.

Hamilton utolsó mért körében javítani tudott addigi legjobbján, a sárga zászlós jelzés figyelmen kívül hagyása miatt pedig 3 rajthelyes büntetést kap.

„A stewardok elismerik, hogy a 44-es rajtszámú autó onboard felvételei jelentős új elemként szolgálnak, mely a szombati meghallgatáson még nem volt elérhető, ezért felülvizsgálták az ügyet” – áll a közleményben.

„A stewardok meghallgatták a 44-es autó versenyzőjét és a csapat képviselőit, megvizsgálták az új videófelvételeket és telemetriai adatokat. Az új felvétel egyértelműen megmutatta, hogy a sárga fényjelző panel villogott a pálya bal oldalán az 5-ös kanyarban.”

„A 9-es bírói szektor végén a zöld jelzés villogott. Figyelembe véve ezeket a tényeket, a stewardok úgy döntöttek, hogy a 33-as számú döntésüket visszavonják, és a fenti büntetést alkalmazzák.”

Hamilton így végül csak az 5. helyről rajtolhat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!