Hamiltont megbüntették, csak az 5. helyről rajtolhat!

JULY 03: Lewis Hamilton, Mercedes F1 W11 EQ Performance during the Austrian GP on Friday July 03, 2020. (Photo by Charles Coates / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Bár az Osztrák Nagydíj versenybírói szombaton még nem büntették meg Lewis Hamiltont, a Red Bull kérésére felülvizsgálták a brit versenyző időmérős incidensét, és végül úgy döntöttek, 3 rajthelyes büntetést osztanak ki a világbajnoki címvédőnek.

A Mercedes versenyzőjét a kvalifikáció után beidézték a stewardok, felmerült ugyanis annak gyanúja, hogy nem lassított le a Valtteri Bottas kicsúszásakor meglengetett sárga zászlóknál.

A versenybírók végül szombaton a versenyző meghallgatása, illetve a rendelkezésre álló bizonyítékok – videófelvételek és telemetriai adatok – alapján úgy döntöttek, nem büntetik meg Hamiltont, mondván, ellentmondásos zászlójelzéseket adtak a pilótának a fényjelző paneleken.

A Red Bull kérésére azonban vasárnap felülvizsgálták a döntést a stewardok, előkerült ugyanis egy új videófelvétel, mely egyértelműen megmutatta, hogy az 5-ös kanyarban a bal oldalon villogott a sárga zászlós jelzés.

Hamilton utolsó mért körében javítani tudott addigi legjobbján, a sárga zászlós jelzés figyelmen kívül hagyása miatt pedig 3 rajthelyes büntetést kap.

„A stewardok elismerik, hogy a 44-es rajtszámú autó onboard felvételei jelentős új elemként szolgálnak, mely a szombati meghallgatáson még nem volt elérhető, ezért felülvizsgálták az ügyet” – áll a közleményben.

„A stewardok meghallgatták a 44-es autó versenyzőjét és a csapat képviselőit, megvizsgálták az új videófelvételeket és telemetriai adatokat. Az új felvétel egyértelműen megmutatta, hogy a sárga fényjelző panel villogott a pálya bal oldalán az 5-ös kanyarban.”

„A 9-es bírói szektor végén a zöld jelzés villogott. Figyelembe véve ezeket a tényeket, a stewardok úgy döntöttek, hogy a 33-as számú döntésüket visszavonják, és a fenti büntetést alkalmazzák.”

Hamilton így végül csak az 5. helyről rajtolhat.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS