Hamiltont meglepte a McLaren stratégiai döntése - F1VILÁG.HU

Hamiltont meglepte a McLaren stratégiai döntése

HIRDETÉS

Lewis Hamilton bevallotta, maga sem értette, miért nem hívta ki csapata a boxba a biztonsági autós periódusban, ám örül annak, hogy az utolsó etapban sikerült áthámoznia magát az élmezőnyön, és megszerezte a győzelmet a Német Nagydíjon.

Lewis Hamilton bevallotta, maga sem értette, miért nem hívta ki csapata a boxba a biztonsági autós periódusban, ám örül annak, hogy az utolsó etapban sikerült áthámoznia magát az élmezőnyön, és megszerezte a győzelmet a Német Nagydíjon.

A McLaren brit versenyzője fantasztikus tempót diktált a futam első felében, és ő volt az egyike azon három versenyzőnek, akik nem álltak ki tankolni a biztonsági autó pályára küldése után.

A vezetőség azért döntött így, mert attól tartott, hogy a lágy gumik nem bírják ki az utolsó hosszú etapot, továbbá bízott abban, hogy Hamilton elegendő előnyt tud kiautózni utolsó kiállásáig.

Azonban a biztonsági autó a vártnál tovább kint volt a pályán, így Hamiltonnak mindössze kilenc köre maradt utolsó kiállásáig, ami természetesen nem volt elegendő ahhoz, hogy annyi előnyt kiautózzon, hogy vissza tudjon térni az élre.

Igen ám, de a brit pilóta fantasztikusan teljesített utolsó etapjában, és néhány kör alatt visszavette vezető pozícióját, pedig az utolsó kiállást követően csak az ötödik helyre érkezett vissza a pályára.

“Nem így terveztem a ma délutánomat, sokkal nyugodtabb versenyt képzeltem el, de az nem jött össze” – mondta Hamilton. “A csapat úgy döntött, hogy kint tart a biztonsági autó mögött, mert szerintem azt gondolták, hogy elegendő előnyt tudok összeszedni második kiállásomig. Azonban 23 másodpercet kellett volna összegyűjtenem, amire körülbelül hét kör állt a rendelkezésemre.”

“Mondtam nekik, hogy ’biztosak vagytok ebben?’. Talán nem ez volt a legjobb lehetőség, de tanulnunk kell a hibáinkból, hogy a következő versenyen még jobbak legyünk. Azonban mivel fantasztikusan jól ment az autó az egész hétvégén, sikerült visszatérnem az élre. Ez pedig a srácok kemény munkájának is köszönhető. A csapat kiválóan dolgozott, fenomenális munkát végzett.”

Hamilton közvetlenül csapattársa, Heikki Kovalainen mögé érkezett vissza a pályára utolsó kiállását követően, ám a finn pilóta nem kakaskodott, és simán elengedte, amit a brit versenyző meg is köszönt neki a futam utáni sajtótájékoztatón.

“Heikki mögé érkeztem vissza, és hatalmas köszönettel tartozom neki, mert egy fantasztikus csapattárs. Nem harcolt velem, hiszen tudta, hogy sokkal gyorsabb vagyok nála” – magyarázta Hamilton, aki ezt követően néhány körön belül Massa, majd Piquet mellett is elment.

“Mikor megérkeztem Felipe mögé, láttam, hogy sokkal gyorsabb vagyok nála, így komoly nyomás alatt tartottam. Tudtam, hogy mivel teljesen újak a gumik, gyorsan meg kell előznöm, mielőtt még elkezdenének szemcsésedni és csúszkálni. Sikerült a szélárnyékába kerülnöm, és bár kemény csata volt, elmentem mellette a visszafordítóban. Elég nagy helyet adott nekem, fair küzdelem volt, amit élveztem.”

Hirdetés

“Azt gondoltam, hogy vége, elvégeztem a feladatom, mikor közölték velem, hogy ott van még Nelson, akit be kell fognom. Mondtam, hogy rendben, majd ismét rákapcsoltam, és pár kör alatt visszatértem az első helyre” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!