Hamiltont meglepte az ausztriai dobogós helyezés - F1VILÁG.HU

Hamiltont meglepte az ausztriai dobogós helyezés

HIRDETÉS
Saját magának is meglepetést okozott a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon Lewis Hamilton, aki a nyolcadik helyről rajtolva állhatott fel a dobogó alsó fokára, értékes pontokkal gazdagítva a Mercedest.
Lewis Hamilton races during the FIA Formula One World Championship 2022 in Spielberg, Austria on July 8, 2022

A pénteki ütközése és a szombaton megszerzett nyolcadik rajthelye miatt egyáltalán nem számított jó eredményre a spielbergi Osztrák Nagydíjon Lewis Hamilton. A Mercedes pilótája a viszontagságos hétvége ellenére vasárnap délután négy pozíciót javítja a két világbajnoki aspiráns, Charles Leclerc és Max Verstappen mögött a harmadik helyet szerezte meg, így összességében pozitívan távozhat Ausztriából. Közvetlenül mögötte csapattársa, George Russell ért célba.

Erre egyáltalán nem számítottam” – árulta el az autóból kiszállva. „Nyilván a szombatunk nehezen alakult, de összességében az egész hétvége kemény volt a számunkra. Mindenesetre hálás vagyok. A harmadik-negyedik helyen értünk célba, ami a csapat számára nagyszerű eredmény. Innen megyünk tovább.”

Hamilton hétvégéje már a pénteki időmérő edzésen félrecsúszott, amikor a Q3-ban az egyik gyors körén a sóderágyon átszáguldva gumifalnak csapódott. A Mercedesre éjszakába nyúló javítás várt, gyakorlatilag újra kellett építeniük Hamilton autóját. A szombati sprintfutamon a kilencedik helyről rajtolva csak egyetlen pozíciót tudott javítani, ezért nehéz vasárnapi viadalra számított.

„Szeretnék nagy köszönetet mondani a srácoknak, a garázsban dolgozó férfiaknak és nőknek, akik keményen dolgoztak az autómon. Szombatra egy teljesen új autót kaptam, ami velem nem történik meg gyakran. Hálás vagyok nekik. A hétvége során sikerült valamennyit fejlődnünk, szóval ezt kell folytatnunk” – tette hozzá.

Hamilton 109 ponttal jelenleg a világbajnoki tabella hatodik helyét foglalja el. Hátránya 19 pont csapattársához, az ötödik helyen álló George Russellhez képest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!