Portugál Nagydíj

Hamiltont méltatja a McLaren csapatfőnöke

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamiltont méltatja a McLaren csapatfőnöke

Az utolsó helyről rajtolva kivételes teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton – állítja Martin Whitmarsh csapatfőnök.


Az utolsó helyről rajtolva kivételes teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton – állítja Martin Whitmarsh csapatfőnök.

Hamilton az első rajtkockát szerezte meg a szombati időmérőn, néhány órával később azonban a versenybírók a rajtrács végére sorolták, miután autójával a levezető körben megállt a pályán.

A brit versenyző a futamon egy kétkiállásos taktikát választva verekedte át magát a mezőnyön, és végül nyolcadikként, pontszerző helyen ért célba.

„Lewis rendkívüli volt” – mondta Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

„Fantasztikus időmérős teljesítménye, illetve az azt követő frusztráció és sokk után nagyon büszke voltam rá. Tudtuk, hogy meg kell húznunk valamit a versenyen, mint például egy kétkiállásos stratégiát, de tisztában voltunk vele, hogy ez milyen nehéz is lesz. Próbáltuk tehát elérni, hogy Lewis óvja a gumikat. És tette ezt egy olyasvalaki, akit gyakran kritizálnak, és emlegetnek úgy, mint aki nem gondol erre, és nem tud vigyázni az abroncsokra.”

„Rendkívüli munkát végzett. Egy szett gumival megtett 31 kört, és ha lett volna még 100 métere, bedarálta volna Nicót [Rosberg] is. Igazi versenyt kellett futnia, előznie kellett, rámenősnek és agresszívnak kellett lennie a megfelelő pillanatban. Bizonyította, hogy képes rá, és pontszerző helyen ért célba.”

Whitmarsh ezzel együtt elismerte, tanulniuk kell a hétvégén történtekből, hiszen a büntetés nélkül jó esélyük lett volna a győzelemre.

„Nyilvánvalóan vannak negatívumok és kiábrándító dolgok. Kemény volt, hogy a mezőny végéről kellett nekivágni a versenynek, nagyon-nagyon kemény. Szóval tanulnunk kell ebből, javulnunk kell, jobban kell dolgoznunk.”

„Viszont vannak pozitívumok is: az autó gyors, Lewis pedig bizonyította érettségét, és azt, hogy képes kontrollálni a dolgokat. Azt pedig mindig is tudtuk, hogy megvan a sebessége és rendkívül tehetséges. Nyolc pont most a lemaradásunk az egyéni ponttáblázaton, tizenegy pedig a konstruktőri versenyben. Remélhetőleg két hét múlva mindkét tabellát vezetni fogjuk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!