Hamiltont nem büntették meg, de egy figyelmeztetést azért kapott - F1VILÁG.HU

Hamiltont nem büntették meg, de egy figyelmeztetést azért kapott

Nem büntették meg a Belga Nagydíj versenybírói Lewis Hamiltont a Belga Nagydíj első körében történt balesetért, egy figyelmeztetést azonban kiosztottak rá egy mulasztás miatt.

Hamilton a spái verseny nyitókörében Fernando Alonsóval ütközött össze: a Mercedes versenyzője a Les Combes nevű kanyarkombináció előtt kívülről próbálta megkerülni a spanyolt, ám nem hagyott neki elegendő helyet, a két autó pedig összeért. Hamilton az incidens után kiesett, Alonso ugyanakkor folytatni tudta, és végül 5. lett a belga futamon.

A versenybírók természetesen megvizsgálták az incidenst, ám végül úgy döntöttek, nincs szükség büntetésre. A stewardok azzal indokolták a döntést, hogy mivel az ütközés az első körben történt, a sok mozgolódás miatt versenybalesetnek lehet azt minősíteni.

Hamiltont viszont figyelmeztették a versenybírók, mivel a baleset után nem látogatott el magától a pálya orvosi központjába, noha a talajra való visszacsapódása olyan nagy erejű volt, hogy az FIA jelzőrendszere jelzett is. A brit pilóta végül meglátogatta a pályakórházat, ám csak azt követően, hogy a versenyigazgató figyelmeztette a csapatot.

Nem ez volt az első alkalom idén, hogy egy pilóta nem tett eleget az ilyenkor szokásos protokollnak, ezért az FIA figyelmeztette a mezőny tagjait, hogy a jövőben súlyosabb büntetésre számíthatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!