Hamiltont nem hallották a mérnökök

Lewis Hamilton elmondta, hogy rádiókommunikációs problémák miatt kapott intermediate gumit a Magyar Nagydíj második felében, ami miatt minden esélye elszállt arra, hogy felállhasson a dobogóra.


Lewis Hamilton elmondta, hogy rádiókommunikációs problémák miatt kapott intermediate gumit a Magyar Nagydíj második felében, ami miatt minden esélye elszállt arra, hogy felállhasson a dobogóra.

A McLaren brit versenyzője komoly csatát vívott csapattársával, Jenson Buttonnal az első pozícióért, azonban hirtelen – mikor elkezdett esni az eső – köztes esőgumira váltott, ami rossz döntésnek bizonyult, ugyanis azonnal felszáradt, így egy extra kiállást kellett eszközölnie.

„Rádióproblémáink voltak” – mondta az egykori világbajnok, aki jó eséllyel pályázott a győzelemre. „Hallottam a mérnökömet, azonban ők nem hallottak engem, szóval folyamatosan információkat kértem, de nem hallottak. Nem volt egyszerű.”

„Úgy gondolom, hogy talán voltak olyan időpontok, mikor hallottak valamit tőlem, de ezek igen csekély információk voltak. Hallottam, hogy azt mondják, esni fog az eső, és ekkor nedves volt már a burkolat, szóval úgy döntöttem, esőgumikra váltok.”

„Úgy gondolom, hogy kihívtak, és kimentem. A gumik azonban gyorsan elhasználódtak, és nem igazán volt jó döntés esőgumira váltani, de ez az autóversenyzés.”

Azonban nem emiatt kellett lemondania Hamiltonnak a győzelemről, hiszen egy áthajtásos büntetést is kapott, amiért veszélyesen tért vissza egyik kicsúszása után a pályára, és nem sokon múlott, hogy ne ütközzön az egyik Force Indiával.

„Egy hatalmas hibát vétettem” – magyarázta. „A bal első gumim eléggé elhasználódott, így egy kicsit szélesen vettem a sikánt és megpördültem, ami elég ritka. Őszinte elnézést kérek Paul di Restától, hiszen nem láttam. Fogalmam sem volt arról, hogy ott jön. Nem tudom pontosan, mi történt, kaptam egy büntetést. Szóval elnézést kérek tőle.”

Hamilton természetesen gratulált csapattársának, idei második futamgyőzelméhez.

„Gratulálok Jensonnak. Az egyik versenyen komoly nyomás alatt tartott, és a végén a jobbik nyert” – mondta a brit pilóta, aki abban is biztos, hogy a McLaren kettős győzelmet ünnepelhetett volna, ha ő nem hibázik.

„Azt gondolom, hogy kijelenthetjük: a csapat fantasztikus munkát végzett. Meggyőződésem, hogy kettős sikert arathattunk volna, így elégedetten vághatunk neki a nyári szünetnek. Természetesen szerettünk volna az első két helyen lenni, ami miattam meghiúsult.”

„Azonban vissza fogunk vágni a következő versenyen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!