Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Hamiltont nem lepte meg a Ferrari megerősödése

Hamiltont nem lepte meg a Ferrari megerősödése

Nem lepte meg a Ferrari és a Mercedes törökországi versenyképessége a McLaren-Mercedes brit versenyzőjét, Lewis Hamiltont.


Nem lepte meg a Ferrari és a Mercedes törökországi versenyképessége a McLaren-Mercedes brit versenyzőjét, Lewis Hamiltont.

A 26 éves versenyző negyedikként futott be a Török Nagydíjon, ám elmondása szerint elégedett az eredménnyel, hiszen – noha lehetőségük lett volna dobogóra állni – rosszabbul is alakulhatott volna a verseny.

„Azt gondolom, reális eredmény született. Ha minden összejön, szerintem a dobogóért is harcolhattunk volna, hiszen véleményem szerint a tempónk megvolt. A versenyen viszont nem igazán jöttek össze a dolgok. Kicsit elrontottam a rajtot, aztán területet veszítettem az élen állókkal szemben, szóval a negyedik hely kielégítőnek mondható. Lehetett volna rosszabb is” – idézi Hamiltont saját internetes lapja.

„Mindemellett úgy vélem, a vasárnapi verseny remekül megmutatta, milyen szoros a küzdelem az élcsapatok között: láthattuk a hétvégén, hogy a Mercedes GP és a Ferrari milyen erős tud lenni, amikor simán mennek a dolgaik.”

„Mindazonáltal azzal is tisztában vagyunk, hogy nem hoztuk ki a maximumot a csomagból. Mint mindig, most is megpróbáltunk sok új dolgot hozni a pályára, de nem mindig tudjuk használni őket.”

Hamilton elismerte, az első versenyt megelőzően arra számítottak, hogy a Ferrari és a Mercedes képes lesz harcolni a Red Bull Racing csapatával, ám végül mindkét csapat gyengélkedett a szezon első három versenyén. Törökországban azonban úgy a maranellói, mint a brackley-i gárda előrelépést mutatott, ami a McLarent egyáltalán nem érte váratlanul.

„A szezon elején egyértelműen arra számítottunk, hogy a Mercedes és a Ferrari versenyképes lesz – és még ha nem is nyújtották eddig azt, mint amit a téli teszteken, tudtuk, hogy csak idő kérdése, és rátalálnak önmagukra.”

„Tehát a Törökországban mutatott tempójuk nem volt meglepetés – inkább az lepett meg minket, hogy az idény kezdetén nem voltak jók.”

„Nagyon várom már a barcelonai hétvégét: egy olyan pályán versenyzünk majd, ahol még soha nem nyertem, szóval nagy lökést adna a csapatnak, ha sikerülne elérni egy remek eredményt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!