Hamiltont nem lepte meg a Red Bull remeklése

Lewis Hamiltont egy cseppet sem lepődött meg a Red Bull feltámadásán, amely mindössze néhány futam alatt az élre repítette Sebastian Vettelt a bajnokságban.


Lewis Hamiltont egy cseppet sem lepődött meg a Red Bull feltámadásán, amely mindössze néhány futam alatt az élre repítette Sebastian Vettelt a bajnokságban.

A világbajnoki címvédő az elmúlt három versenyt megnyerte és ezzel hat ponttal megelőzte Fernando Alonsót, és 62 pont az előnye Hamiltonnal szemben, négy futammal a szezon vége előtt.

A McLaren brit versenyzője azonban úgy gondolja, naivitás lenne meglepődni a Red Bull jelenlegi formáján, hiszen mindig is jól közelítették meg a szabályokat, mostanra pedig minden beérett.

„Egyáltalán nem lepődtem meg, hiszen egész évben nagyon jók” – mondta Hamilton az újságíróknak Indiában. „2010-ben és 2011-ben is feljöttek az utolsó versenyekre, idén is egyre jobbak. Ha jövőre ugyanezt teszik, akkor sem fogok meglepődni.”

„A szabályok nem igen változtak az elmúlt években, nekik egy kiváló koncepciójuk van, nem nagyon változtattak rajta, működik, tartják magukat ehhez és egyre jobbak és jobbak.”

A Red Bull kiváló formája és Vettel előnye az egyéni bajnokságban azt is jelenti, hogy a McLaren most inkább a konstruktőri cím megszerzésére koncentrál, amit 1998-ban sikerült legutóbb megnyernie.

„A konstruktőri bajnoki címre hajtunk, most ez van fókuszban” – mondta. „Segíteni szeretnék a csapatnak, mert már jó ideje nem nyertek, szóval király lenne, ha most sikerülne. Csak nyerni tudunk, igazából nincsen veszítenivalónk jelenleg.”

„Ha átlagos munkát végzünk, akkor olyan pozícióban fejezzük be a bajnokságot, ahol most állunk. De ha igazán jó munkát végzünk az utolsó versenyeken, akkor képesek lehetünk előrébb kerülni, sőt bajnokságot nyerni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hamiltont nem lepte meg a Red Bull remeklése
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt