Orosz Nagydíj

Hamiltont nem nyomasztják a tavaly történtek

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug úgy gondolja, hogy a tavalyi szezonzárón történtek nem lesznek kihatással Lewis Hamilton teljesítményére a hétvégi, mindent eldöntő Brazil Nagydíjon.


A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug úgy gondolja, hogy a tavalyi szezonzárón történtek nem lesznek kihatással Lewis Hamilton teljesítményére a hétvégi, mindent eldöntő Brazil Nagydíjon.


Hamilton az idei évhez hasonlóan, a tavalyi szezonzárót is hét pontos előnyben várhatta, azonban egy kicsúszást és egy ideiglenes váltóproblémát követően csak a hetedik helyen végzett, mellyel elbukta a bajnoki címet a futamot megnyerő Kimi Raikkönennel szemben.

Azonban Haug szerint nem Hamilton hibája volt, hogy elvesztette a bajnoki címet, éppen ezért nem is fog változtatni a hozzáállásán az idei szezonzárón.

“Ez sokkal kevésbé drámai, mint ahogy arról az emberek beszélnek” – mondta Haug az Autosport magazinnak. “Mindenki azt mondja, hogy Lewis hibája volt, de ez nem helyes. A váltó csődölt be, és nem ő.”

“Csapattársa nem volt túl kedves vele, de ő is harcban volt a bajnoki címért. A körülmények viszont teljesen mások az idei évben. Nem hibáztathatjuk Lewist a tavalyi évért, ahogy a Kínában történtekért sem – túl sokáig hagytuk kint a pályán, ő semmi rosszat nem tett.”

Haug továbbá azt is elmondta, hogy Hamilton parádés teljesítménye a két héttel ezelőtt megrendezett Kínai Nagydíjon szintén mutatja, hogy jól kezeli a rá nehezedő hatalmas nyomást.

“Elég csak a legutóbbi kínai futamot megnézni, az ott mutatott teljesítménye is hűen bizonyítja, hogy nagyon jól kezeli a nyomást, és ez nem az első ilyen alkalom volt. Az emberek ellene fordultak a silverstone-i verseny előtt, és egy fölényes győzelemmel válaszolt nekik.”

“A médiában megjelentek nem mindig korrektek, de ez is a játék része. Azonban ezzel nem kell foglalkozni, mert csak időpocsékolás. Nincs idő a politikai játékokra, csakis az autódra kell koncentrálnod, ez kell, hogy vezéreljen” – tette hozzá a német szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS