Friss hírek

Hamiltont „sokkolta” a hungaroringi pole

Valósággal sokkolta a rajtelsőség megszerzése a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Mercedes világbajnoki címvédőjét, Lewis Hamiltont, a Ferrari ugyanis sokkal jobb formában volt náluk a hétvége eddigi részében.

A forró körülmények között szemmel látható volt, a Mercedes versenyzői küszködnek a mogyoródi aszfaltcsíkon, miközben a Ferrarik szárnyaltak.

Az időmérőre azonban jelentősen megváltoztak a körülmények, a vizes pálya pedig borította a papírformát. Az eredmény: Hamilton újra a pole-ban, Sebastian Vettel pedig csak a 4.

Az időmérőt követően Hamilton elárulta, nem számított arra, hogy a pole-ból rajtolhat a 33. Magyar Nagydíjon.

„Elég nagy sokk ez! Nem számítottam arra, hogy a pole-ban leszek itt, szóval nagyon hálás vagyok a mai napért” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Az, hogy megszereztük az első rajtsort, habár tudtuk, hogy szárazon nem leszünk a pole-ban… A Ferrarik túl gyorsak voltak. De mindannyian arra összpontosítottunk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, és talán a második sort kibérelhetjük.”

„Szóval áldás az, hogy ezekről a rajthelyekről indulhatunk vasárnap.”

„Ahogy nekivágtam az utolsó körnek, tudtam, hogy az összes szektort össze kell raknom, és valami különlegeset kell előhúznom a kalapból, hogy megelőzzem a Ferrarikat. Alapvetően úgy gondolom, remek kör volt, főleg az utolsó szektor. Nem tudom, milyenek voltak a szektoridők, de szerintem az jelentette a különbséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!