Hamiltont viselkedése miatt támadják, a brit bocsánatot kért

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
SPIELBERG,AUSTRIA,09.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

Kiakadtak a rajongók Lewis Hamilton egy közösségi oldalon közzétett bejegyzése miatt – a négyszeres Forma-1-es világbajnok bocsánatot kért.

A brit versenyző egy Instagram-sztorit tett közzé karácsonykor, melyben szomorúságának adott hangot amiatt, hogy kigyermekkorú unokaöccse hercegnős ruhában játszott.

„Annyira szomorú vagyok. Nézzétek az unokaöcsémet! Miért viselsz hercegnős ruhát? Ezt kaptad karácsonyra? Miért kérted ezt? A fiúk nem viselnek hercegnős ruhát!” – mondta Hamilton a vidáman játszó kisgyereknek, az erről készült videót pedig megosztotta közösségi oldalán.

Ezt látva többen kritizálták a brit versenyzőt, mondván, nyilvánosan megalázta a kisgyermeket.

Hamilton kedden elnézést kért a történtekért.

„A minap unokaöcsémmel játszottam, és rájöttem, hogy nem megfelelő szavakat használtam – szóval töröltem a bejegyzést” – fogalmazott a brit.

„Nem akartam ártani, nem akartam senkit megbántani. Szeretem, hogy az unokaöcsém szabadon kifejezheti magát, ahogy mindannyiunknak kellene.”

„Rendkívül sajnálom a viselkedésemet, mert tudom, hogy a mai világban ez senkitől sem elfogadható – nem számít, kiről van szó, nem szabad marginalizálni, vagy sztereotipizálni. Én mindig mindenkit támogattam abban, hogy úgy élje az életét, ahogy szeretné, és remélem, hogy meg tudják bocsátani nekem ezt az ítélkezésemet.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!