Hangmérnökök segítik az FIA munkáját - F1VILÁG.HU

Hangmérnökök segítik az FIA munkáját

HIRDETÉS

Egy hangszakértőkből álló csapatot rendelt a barcelonai teszt szerdai napjára a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).


Egy hangszakértőkből álló csapatot rendelt a barcelonai teszt szerdai napjára a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Mercedes alakulata várhatóan ma délelőtt próbálja ki új kipufogóját, melytől azt várja, az 1,6 literes V6-os turbómotorok hangosabban szólnak majd, mint a szezon első versenyein.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, megfelelő lépéseket tesznek a probléma orvoslására, az FIA az AUTOSPORT című angol szaklapnak megerősítette, hangspecialistákkal igyekeznek majd fejlődést elérni.

„Az FIA felállított egy hangmérnökökből álló csapatot, hogy biztosítsák a méréseket úgy a jelenlegi kipufogórendszer, mint a különféle fejlesztések esetében” – mondta a sportot irányító testület szóvivője.

„Ahogy megvan ennek a tesztnek a komplett eredménye, megvitatjuk a csapatokkal, és, ahol szükséges, javaslatot teszünk a szabályváltoztatásra.”

Még ha a Mercedes ún. megafonos megoldása eredményesnek is bizonyul, nem valószínű, hogy a módosított kipufogó azonnal felkerül az autókra.

Annak végleges verzióját ugyanis még ki kell fejleszteni, és feltehetően a mezőny többi csapata is szeretné tesztelni, hogy megbizonyosodjon arról, használata nem befolyásolja autója versenyképességét.

A következő idényközi tesztet a Brit Nagydíj után tartják majd Silverstone-ban, a Mercedes által kifejlesztett újítás ráadásul a Forma-1 jelenlegi szabályai szerint nem is használható élesben, tehát a csapatok egyhangú támogatására volna szükség, hogy a Motorsport Világtanács (WMSC) elé kerüljön a dolog.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!