Három pilótával tesztelt, és a jövő évi gumikkal ismerkedett a Red Bull Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Három pilótával tesztelt, és a jövő évi gumikkal ismerkedett a Red Bull Abu Dhabiban

HIRDETÉS
Eredményesen, 275 megtett körrel zárta a Forma-1-es csapatok abu dhabi tesztjét a Red Bull Racing – az osztrák istállónál az állandó pilóták mellett egy ifjú tehetség, Liam Lawson is autóba ült.
Sergio Perez, Red Bull

A királykategória csapatai két autóval dolgozhattak a szezonzáró teszten: az egyikkel az állandó versenyzők körözhettek, míg a másikban olyan pilóták, akik legfeljebb két F1-es futamon álltak rajthoz korábban. A Red Bull csapatánál délelőtt Sergio Perez, délután Max Verstappen volt szolgálatban, míg Liam Lawson egész nap körözhetett a közel 5,3 km hosszú versenypályán.

Verstappen végül az 5., Lawson a 10., Perez pedig a 13. legjobb idővel zárta. Verstappen a tesztnap végén elárulta, hasznosan telt a nap, hiszen megismerkedhettek a Pirelli jövő évre szánt abroncsaival. 

„Teljesítettük a programunkat, és megismerkedhettünk az első dologgal a jövő év tekintetében, ami szerintem jól sikerült” – mondta a kétszeres világbajnok. „Mindig jó, amikor megkapod a végleges gumikonstrukciót, jó megtenni velük néhány kört. Viszont a gumik minden pályán másképp viselkednek, szóval nehéz megítélni.”

„Viszont jobb, hogy van valami a semmi helyett. Összességében minden a megszokott mederben zajlott, szóval jó nap volt.”

Verstappen mellett csapattársa, Max Verstappen is dolgozott ma – ő volt először szolgálatban a Red Bullnál.

„Azt gondolom, összességében jó délelőttünk volt, rengeteg információt gyűjtött a csapat és a mérnökök, szóval elégedett vagyok az elvégzett munkával. Az új keverékek eléggé hasonlóak lesznek az ideiekhez, de az elsők egy kicsit erősebbek a 2022-es változatoknál” – magyarázta a mexikói.

„Itt nagy melegben dolgoztunk velük, és még nagyon korán van, szóval sokat kell tanulnunk, sok mindent kell kielemeznünk. Érdekes lesz látni, hogyan viselkednek majd hűvösebb hőmérsékleti viszonyok között.”

A Pirelli gumitesztje mellett Abu Dhabiban a szokásos fiatalok tesztjét is megtartották, a Red Bull egyik autóját tehát Liam Lawson vezethette kedden.

„Az ilyen napok nagyon fontosak. Korlátozott a tesztelés a Forma-1-ben, szóval a pályán eltöltött idő nagyon értékes, és örülök, hogy vezethettem, és segíthettem a csapatot a jövő évi fejlesztésekben” – mondta az ifjú pilóta. „De magam miatt is nagyon fontos volt ez a teszt. Teljesen más F1-es autót vezetni. Nyilván az ember az alsóbb kategóriákban próbál felkészülni, de őszintén szólva erre semmi sem tud felkészíteni.”

Hirdetés

„A keddi program remekül ment. A teljes nap után határozottan kényelmesebben érzem magam az autóban, és remélhetőleg lesz még ilyen lehetőségem a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!