Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Három variáció lehet az F1-es rajtrácsra, ha nem lesz időmérő

Michael Masi, az FIA versenyigazgatója három forgatókönyvet vázolt fel arra az esetre, ha szombat délután nem tudják megrendezni a Forma-1-es időmérő edzést a Stájer Nagydíjon.

Az időjárás beleszólhat a Stájer Nagydíj eseményeibe: a Red Bull Ringen jelenleg is esik az eső, és úgy tűnik, hogy szobaton már nem fog javulni a helyzet. 

Éppen ezért elképzelhető, hogy az időmérőt vasárnapra halasztják, de ha nem tudják megrendezni a verseny napján, akkor valamelyik szabadedzés alapján kell eldönteni a rajtsorrendet. 

„Úgy tűnt, hogy a vasárnap délelőtt sem lesz megfelelő” – nyilatkozta Masi az időmérő esetleges eltolásáról. „De most úgy tűnik, akkor jobb lesz a helyzet, ám a szombat egyáltalán nem néz ki jól.”

„Ha a legrosszabb forgatókönyvet kell vennünk, akkor vasárnap reggel lehet az időmérő. Szóval ez egy jó lehetőség.”

„Ha a szombatot elmossa az eső, és nem tudjuk megtartani a harmadik szabadedzést, és vasárnap sem tudunk időmérőt rendezni, akkor a második szabadedzés eredményeihez térnénk vissza” – magyarázta a versenyigazgató. 

„Vagy van egy harmadik variáció, hogy a harmadik szabadedzést megrendezzük szombaton, de nem lesz időmérő délután vagy vasárnap reggel – ebben az esetben a harmadik tréning eredményei alapján állna fel a rajtrács.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!