F170

Három variáció lehet az F1-es rajtrácsra, ha nem lesz időmérő

RED BULL RING, AUSTRIA - JULY 10: The drivers line up to practice their start procedures at the end of the session during the Styrian GP at Red Bull Ring on Friday July 10, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Michael Masi, az FIA versenyigazgatója három forgatókönyvet vázolt fel arra az esetre, ha szombat délután nem tudják megrendezni a Forma-1-es időmérő edzést a Stájer Nagydíjon.

Az időjárás beleszólhat a Stájer Nagydíj eseményeibe: a Red Bull Ringen jelenleg is esik az eső, és úgy tűnik, hogy szobaton már nem fog javulni a helyzet. 

Éppen ezért elképzelhető, hogy az időmérőt vasárnapra halasztják, de ha nem tudják megrendezni a verseny napján, akkor valamelyik szabadedzés alapján kell eldönteni a rajtsorrendet. 

„Úgy tűnt, hogy a vasárnap délelőtt sem lesz megfelelő” – nyilatkozta Masi az időmérő esetleges eltolásáról. „De most úgy tűnik, akkor jobb lesz a helyzet, ám a szombat egyáltalán nem néz ki jól.”

„Ha a legrosszabb forgatókönyvet kell vennünk, akkor vasárnap reggel lehet az időmérő. Szóval ez egy jó lehetőség.”

„Ha a szombatot elmossa az eső, és nem tudjuk megtartani a harmadik szabadedzést, és vasárnap sem tudunk időmérőt rendezni, akkor a második szabadedzés eredményeihez térnénk vissza” – magyarázta a versenyigazgató. 

„Vagy van egy harmadik variáció, hogy a harmadik szabadedzést megrendezzük szombaton, de nem lesz időmérő délután vagy vasárnap reggel – ebben az esetben a harmadik tréning eredményei alapján állna fel a rajtrács.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS