Három versenyző, köztük Sainz is rajtbüntetést kapott feltartásért - F1VILÁG.HU

Három versenyző, köztük Sainz is rajtbüntetést kapott feltartásért

Nico Hülkenberg mellett három másik versenyző, köztük a ferraris Carlos Sainz is rajtbüntetést kapott a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzése után.
Carlos Sainz

A montreali versenybíróknak bőven volt elfoglaltságuk a kvalifikációt követően, számos ügyet kellett kivizsgálniuk ugyanis: köztük volt több olyan eset is, amikor egyes versenyzők feltartották, akadályozták ellenfeleiket a pályán. A versenybírók természetesen minden érintettet meghallgattak, valamint kielemezték a rendelkezésre álló vidóefelvételeket és telemetriai adatokat, ez alapján hozták meg döntéseiket.

Ennek megfelelően Yuki Tsunoda, Carlos Sainz és Lance Stroll is 3 rajthelyes büntetést kapott Kanadában. Tsunoda Nico Hülkenberget, Sainc Pierre Gaslyt, Stroll pedig Esteban Ocont akadályozta az időmérő edzésen, emiatt sorolják őket hátrébb a rajtrácson.

A kiadott előzetes rajtrács szerint így Carlos Sainz a 11., Lance Stroll a 16., Yuki Tsunoda pedig a 19. pozícióból indulhat majd.

A Williams csapatát emellett kétszer 5 ezer eurós pénzbírsággal sújtották, amiért Logan Sargeant és Alex Albon esetében nem szolgáltatták vissza az időmérő előtt egy garnitúra gumit, ahogyan azt az előírások szerint kellett volna.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!