Friss hírek

Három versenyzőt is megróttak az időmérős káoszért

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19 and Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.
Italian Grand Prix, Saturday 7th September 2019. Monza Italy.
Kivizsgálta a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén történteket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A versenybírók úgy találták, három versenyző kiemelt szerepet játszott a kvalifikáció utolsó perceiben kialakult káoszban.

A rajtelsőséget a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc szerezte meg Monzában, a monacói azonban már a Q3-ban futott első mért körében bebiztosította elsőségét, a mezőny nagy része ugyanis egész egyszerűen nem ért fel időben egy második gyorskörre az utolsó másodpercekben.

A bokszutcából kihajtva ugyanis a versenyzők arra játszottak, hogy szélárnyékhoz jussanak – ezért olyan lassan haladtak a pályán, hogy végül saját magukkal szúrtak ki.

Az FIA stewardjai Nico Hülkenberget, Carlos Sainzot és Lance Strollt be is idézték a történtek után, és végül úgy találták, hogy ők hárman kiemelt szerepet játszottak az időmérő végén kialakult káoszban – ezért mindannyian megrovást kaptak.

Bár a fent említett versenyzők mindannyian azzal érveltek, hogy mások is nagyon lassan haladtak az időmérő végén, a versenybírók rámutattak, Hülkenberg, Sianz és Stroll „jelentős szerepet játszott abban, hogy az autók feltorlódtak az időmérő kritikus szakaszában”.

A stewardok egyébként a kiadott közleményben hozzáteszik, erősen javasolják az FIA-nak, hogy találjanak valamilyen megoldást az efféle szituációkra.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Három versenyzőt is megróttak az időmérős káoszért
Fotók: Ocon pályára vitte az Alpine új autóját
Vettel: A sprintfutam csak a problémák foltozgatása
Az Aston Martin szeretné a legjobbat kihozni Vettelből
Vettelék már holnap pályára viszik az új Aston Martint