Friss hírek

Három versenyzőt is megróttak az időmérős káoszért

Kivizsgálta a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén történteket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A versenybírók úgy találták, három versenyző kiemelt szerepet játszott a kvalifikáció utolsó perceiben kialakult káoszban.

A rajtelsőséget a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc szerezte meg Monzában, a monacói azonban már a Q3-ban futott első mért körében bebiztosította elsőségét, a mezőny nagy része ugyanis egész egyszerűen nem ért fel időben egy második gyorskörre az utolsó másodpercekben.

A bokszutcából kihajtva ugyanis a versenyzők arra játszottak, hogy szélárnyékhoz jussanak – ezért olyan lassan haladtak a pályán, hogy végül saját magukkal szúrtak ki.

Az FIA stewardjai Nico Hülkenberget, Carlos Sainzot és Lance Strollt be is idézték a történtek után, és végül úgy találták, hogy ők hárman kiemelt szerepet játszottak az időmérő végén kialakult káoszban – ezért mindannyian megrovást kaptak.

Bár a fent említett versenyzők mindannyian azzal érveltek, hogy mások is nagyon lassan haladtak az időmérő végén, a versenybírók rámutattak, Hülkenberg, Sianz és Stroll „jelentős szerepet játszott abban, hogy az autók feltorlódtak az időmérő kritikus szakaszában”.

A stewardok egyébként a kiadott közleményben hozzáteszik, erősen javasolják az FIA-nak, hogy találjanak valamilyen megoldást az efféle szituációkra.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!