Friss hírek

Hartley: Már a Monacói Nagydíj előtt elkezdtek kitúrni a Toro Rossótól

A Toro Rosso csapatától az elmúlt idény végén távozott Brendon Hartley azt mondja, már a májusi Monacói Nagydíj idején elkezdték kitúrni őt az olasz istállótól.

A Toro Rosso csapatától az elmúlt idény végén távozott Brendon Hartley azt mondja, már a májusi Monacói Nagydíj idején elkezdték kitúrni őt az olasz istállótól.

Az új-zélandi versenyző 2018-ban teljesítette első teljes idényét az F1-ben, miután 2017-ben néhány versenyen már lehetőséget kapott a Toro Rossótól.

Már a szezon során voltak pletykák arra vonatkozóan, hogy a faenzai kiscsapat megválna tőle, ki is vetették hálójukat a McLaren ifjú versenyzőjére, Lando Norrisra, a wokingiak azonban nem engedték át a brit tehetséget.

Hartley – aki egyébként korábban bajnok lett az Endurance-világbajnokságon (WEC) és megnyerte a Le Mans-i 24 órást is – végül év végéig megtarthatta ülését, ám helyét 2019-re Alexander Albon vette át.

A rutinos versenyző a minap elárulta, már a májusi Monacói Nagydíj idején meg volt győződve arról, ki akarják őt tenni a csapatból.

Hartley kifejtette, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt „egy kicsit furcsa” volt a helyzet, hiszen nem volt biztos jövőjében, az F1 politikája miatt pedig ilyenkor „mindenki tojásokon lépked, és nem mindig látunk tisztán”.

„Egy órával a verseny után behívtak egy értekezletre. Pár perccel később pedig már nem voltam F1-es versenyző. Ezen a találkozón nem sokat mondtak. Viszont világossá vált számomra, hogy már Monaco óta tervben volt, hogy elmozdítsanak engem.”

Hartley jövője már a monacói hétvége előtti szerdán megkérdőjeleződött, az új-zélandi pilóta elismerte, „a legszörnyűbb pontja annak a napnak az volt, amikor kiderült, hogy van igazságtartalma a pletykáknak”.

Elmondása szerint sokkolta, hogy „már pár verseny után voltak olyanok, akik nem akarták, hogy ott legyek”.

„Visszasétáltam a lakásunkba aznap este, a monte-carlói pálya falait bámultam, tudván, hogyha elcseszem, és nekicsapom ezeknek a korlátoknak, akkor pár nap alatt vége lehet F1-es pályafutásomnak.”

„Tudtam, hogy minden egyes szabadedzésen extra súlyt cipelek majd. Minden köridőt, minden egyes eredményt alaposan górcső alá vesznek, és ellenem fordíthatják, hogy kitegyenek az ülésemből.”

Hartley hozzátette, honfitársára, a híresen balszerencsés Chris Amonra gondolt szezon közben, hiszen őt is rengeteg probléma hátráltatta 2018-ban.

„Madarakat ütöttem el, kilöktek az első körökben, motorcserék miatt büntetéseket kaptam, problémáim voltak a felfüggesztéssel, és számos egyéb olyan hiba volt, amit nem mindig említettek nyilvánosan.”

A tehetséges versenyző soha nem veszítette el a Toro Rosso csapattagjainak támogatását a garázsban, és Abu Dhabi után „büszkén” távozott az F1-ből.

„Hiányozni fog. Hazudnék, ha mást mondanék. Az F1 ajtaja kétségkívül nem zárult még be, és az elmúlt évben gyűjtött tapasztalatnak hála erősebben és felkészültebben vághatok neki a következő lehetőségnek – bármi is legyen az.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!