Haszontalan időmérőn van túl a Red Bull - F1VILÁG.HU

Haszontalan időmérőn van túl a Red Bull

HIRDETÉS

Nehéz verseny elébe néznek a Red Bull hazai pályáján, Ausztriában a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő istálló versenyzői.


Nehéz verseny elébe néznek a Red Bull hazai pályáján, Ausztriában a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő istálló versenyzői.

Mind Daniil Kvyat, mind Daniel Ricciardo tízhelyes rajtbüntetést kap ugyanis a Red Bull Ringen, miután csapatunk mindkettejük autójában kicserélte a Renault-erőforrást.

A büntetés leginkább Kvyatot sújtja, aki egész jól ment a mai időmérőn: nyolcadik lett, ám holnap csak a mezőny végéről startolhat.

„Minden tőlünk telhetőt megtettünk a trükkös körülmények közepette” – mondta az orosz tehetség.

„A legtöbbet hoztuk ki az autóból és az időmérőből, ami pozitívum. Nehéz verseny vár ránk, ha megnézzük, honnan kell rajtolnunk, de a pontszerzés már jó eredmény lenne a csapat számára.”

„Rengeteg tennivalónk van még, hiszen nem a hetedik-nyolcadik helyeken akarunk végezni az időmérőkön.”

Daniel Ricciardo csak tizennegyedik lett az időmérőn, büntetése miatt azonban ő is hátrébbról lesz kénytelen rajtolni Spielbergben. Az ausztrál elárulta, a végsebességre mentek rá az autó beállításakor, így reméli, sikerül majd előznie a holnapi futamon.

„Balszerencsések voltunk a Q2-ben” – fogalmazott a Red Bull versenyzője.

„Lecsökkent a fékek hőmérséklete, emiatt pedig időt veszítettünk, ezt pedig nem tudtuk visszanyerni az egyenesekben. Kompromisszumokat kötöttünk a beállításokat illetően a büntetések miatt, szóval feláldoztunk némi leszorítóerőt a jobb végsebességért.”

Hirdetés

„A rajtpozíciónk nem változik jelentősen a büntetés miatt, a holnapi versenyen pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!