Költségplafon-ügy

Haug: Mindenért vállalom a felelősséget

Teljes mértékben vállalja a felelősséget a Mercedes Forma-1-es csapatának kudarcaiért Norbert Haug, aki az év végével távozik motorsport-igazgatói pozíciójáról.


Teljes mértékben vállalja a felelősséget a Mercedes Forma-1-es csapatának kudarcaiért Norbert Haug, aki az év végével távozik motorsport-igazgatói pozíciójáról.

A német gyártó múlt héten tett bejelentést arról, hogy Haug bő két évtizednyi szolgálat után leköszön – a döntést a felek közösen hozták meg, a szakember azonban magára vállalta a felelősséget az elmúlt évek sikertelenségéért.

Hirdetés
 

„Az utolsó versenyt követően döntöttünk erről” – mondta Haug az Autosportnak.

„Tartottunk egy megbeszélést Stuttgartban, és közösen döntöttünk arról, hogy befejezzük az együttműködést. Vállalom a felelősséget azért, hogy nem voltunk eléggé sikeresek az elmúlt három évben. A szezon első harmadában a tempó rendben volt, de aztán lemaradtunk. Változtatásokra van szükség, elfogadom. Nincsenek rossz érzések köztem és az igazgatótanács között. Békében válunk el egymástól, és mindkét fél számára megfelelő megoldást sikerült találni.”

„Jobb munkát kellett volna végeznünk, és még ha nem is én építem az autót, én vagyok a felelős. Ha én voltam a felelős a kínai győzelemért, akkor mindenért vállalnom kell a felelősséget.”

A szakember elárulta, csak jövőre dönt majd arról, mivel fog foglalkozni a továbbiakban.

„Az év első negyedében még érintett leszek, de aztán szabadúszó. Még nem gondolkodtam azon, hogyan tovább. Örülök annak, hogy jut egy kis időm síelésre, a barátaim is felhívtak már, hogy végre van egy kis szabadidőm. Februártól az utolsó versenyig 34 hétvégén voltam távol a 38-ból, ez elég sok.”

Haug elmondta, még nem tudja, ki veszi át helyét a Mercedesnél, de biztos abban, hogy a német istálló el fogja érni céljait a Forma-1-ben, és hamarosan a világbajnoki címért szállhat harcba.

„Ebben 100 százalékig biztos vagyok. Időbe telik, és muszáj előrelépni, de szerintem rendben lesznek a srácok. Elsőre nem fogjuk megverni a világot, de biztos vagyok benne, hogy Niki [Lauda] és Ross [Brawn] minden tőle telhetőt megtesz majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Haug: Mindenért vállalom a felelősséget
Leclerc elárulta, mikor mondott le végleg a vb-címről
Hétfőig nem derül ki, szabályt szegett-e a Red Bull
Komoly elemzések folytak a Mercedesnél a szingapúri gyengélkedés után

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!