Haug szerint időt kell adni a Mercedesnek - F1VILÁG.HU

Haug szerint időt kell adni a Mercedesnek

HIRDETÉS

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug nincs elkeseredve, mert biztos abban, hogy csapata idővel felveszi a ritmust, és harcba szállhat az élmezőnnyel, azonban erre minden bizonnyal már csak jövőre fog sor kerülni.


A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug nincs elkeseredve, mert biztos abban, hogy csapata idővel felveszi a ritmust, és harcba szállhat az élmezőnnyel, azonban erre minden bizonnyal már csak jövőre fog sor kerülni.

Bár sokat vártak a német autógyártótól, amely a tavalyi évben mindkét vb-címet megszerző Brawn GP felvásárlásával, gyári csapatként vesz részt az idei bajnokságban, a brackley-i bázisú alakulat egyelőre igen halovány teljesítményt mutat.

Az első tizenkét versenyen mindössze három dobogós helyezést szerzett, és lassan már attól is félnie kell, hogy elveszíti negyedik pozícióját a konstruktőrük versenyében az egyre jobb tempót diktáló Renault-val szemben.

Haug azonban nem aggódik túlságosan, mert biztos abban, hogy csak idő kérdése, és csapata fordítani tud a helyzeten.

„Ahogy azt gyakran elmondjuk, nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk” – mondta a német szakember. „Azonban ez elég sűrűn elő szokott fordulni az F1-ben, szóval nem egy egyedi esettel állunk szemben.”

„Már hosszú ideje jelen vagyok a sportágban, Ross (Brawn csapatfőnök) pedig még hosszabb ideje, azonban legtöbbször azért harcolsz, hogy továbbfejleszd az autódat, és közelebb kerülj a többiekhez. Ez elkerülhetetlen egy ilyen versenyképes sportágban.”

„A csapatnak megvan a szakértelme, a tavalyi évben megnyerte a bajnokságot, ám idén nem vagyunk elég jók, ez teljesen világos.”

“Azonban szent meggyőződésem, hogy csak egy kis időre van szükségünk, hogy javuljunk, és kihozzuk a legjobbat a helyzetből.”

„Ross és a csapat tudja, hogy miről beszélnek. A tavalyi évük nagyon sikeres volt, és a szezon végéig arra koncentráltak. Ez talán egy kissé elvonta a figyelmet az idei évre való felkészülésről, de azt gondolom, hogy így sincs egy rossz autónk.”

Hirdetés

„Viszont a dolgok nem mindig jönnek össze száz százalékosan, legalábbis az én meglátásom szerint, és néha jobb, néha pedig rosszabb eredmények jönnek. Az ember nem lehet mindig felül.”

„Meggyőződésem, hogy minden hozzávalónk megvan ahhoz, hogy sikerre vigyük. Ehhez mindössze nagyon kemény és koncentrált munkára van szükségünk” – tette hozzá Haug.

Brawn korábban már elárulta, hogy egyelőre még nem tudták kihozni a maximumot az áramoltatott diffúzorból, melynek frissítése a következő futamon megtörténik, és azt követően át is csoportosítják erőforrásaik nagyobb részét a jövő évre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!