Friss hírek

Haug szerint nehéz hétvége vár a Mercedesre

Nehéz hétvégét vár Kínában a Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug, aki szerint a csapatnak minden tudását latba kell vetnie, ha jó eredményt akar elérni az évad harmadik versenyén.


Nehéz hétvégét vár Kínában a Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug, aki szerint a csapatnak minden tudását latba kell vetnie, ha jó eredményt akar elérni az évad harmadik versenyén.

A Mercedes számára nem úgy alakult a szezon, ahogy szerette volna, hiszen Ausztráliában és Malajziában sem tudtak beleszólni a dobogóért zajló küzdelmekbe.

A német gyártó motorsport-igazgatója, Norbert Haug kedden elárulta, a kínai versenypálya komoly követelményeket támaszt a csapatokkal szemben.

„Az idei Kínai Nagydíj a második verseny egy héten belül, ami komoly logisztikai kihívás a csapatok számára, akiknek nagyon rövid idő alatt kell eljuttatniuk felszerelésüket Malajziából Kínába” – mondta Haug.

„A sanghaji pálya karakterisztikája eltér a sepangiétól. Noha mindkét pályán hasonló arányban fordulnak elő egyenesek, Sepangban sokkal több gyors kanyar van. Sanghajban mindössze kettő ilyen van, a pálya pedig jó fékstabilitást, kigyorsítást és végsebességet követel meg.”

Haug hozzátette, az alacsony pályahőmérséklet miatt is érdekes helyzetbe kerülhetnek majd a csapatok, és ő maga arra számít, hogy a Mercedesnek sem lesz könnyű dolga a szezon harmadik versenyhétvégéjén.

„Arra számítunk, hogy a hőmérséklet 20 °C körül alakul majd, ami körülbelül a fele annak, mint amit Malajziában tapasztaltunk az elmúlt hétvégén. Az általános tapasztalat pedig az, hogy a Pirelli abroncsokkal magas hőmérsékletek közepette lehet következetesebb köridőket futni.”

A szakember emellett elárulta, nem számít komoly fejlődésre Kínában, azonban mindent megtesznek azért, hogy előrelépjenek. A csapat várhatóan az európai szezon kezdete előtt készül el egy komolyabb fejlesztési csomaggal, melytől rendkívül sokat várnak.

„Nehéz és nagy kihívást jelentő hétvégére számítunk, mint amilyen volt Malajziában is, ahol a kevés pontot érő hely volt a maximum, ahol célba érhettünk a jelenleg rendelkezésünkre álló csomaggal.”

„Mindazonáltal a köridőink a verseny későbbi szakaszában jobbnak tűntek, mint pénteken és szombaton.”

„Kínában szeretnénk folytatni a fejlődést, mielőtt megtesszük a szükséges lépéseket a technikai csomagot illetően az európai szezont megelőző három hétben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!