Házi feladatot kaptak az F1-es motorgyártók - F1VILÁG.HU

Házi feladatot kaptak az F1-es motorgyártók

HIRDETÉS

Fel van adva a lecke a Forma-1 jelenlegi motorgyártóinak azt követően, hogy legutóbbi ülésükön a jelenlegi erőforrások problémáiról egyeztettek az érintettek.


Fel van adva a lecke a Forma-1 jelenlegi motorgyártóinak azt követően, hogy legutóbbi ülésükön a jelenlegi erőforrások problémáiról egyeztettek az érintettek.

November végén a Forma-1 Bizottsága nemmel voksolt az alternatív motorok 2017-es bevezetésére, ehelyett célul tűzték ki azt, hogy csökkentik a jelenlegi V6-os hibrid erőforrások költségeit.

A motorgyártókat azzal bízták meg, január 15-ig nyújtsák be javaslataikat arról, hogyan is lehetne olcsóbbá tenni a motorokat.

Arai Jaszuhisza, a Honda motorsport-főnöke azt mondta, minden egyes gyártó megkapta a maga házi feladatát.

„Semmi sem lett eldöntve. Rengeteg egyeztetés folyt a témával kapcsolatban” – mondta a szakember.

„Megkaptuk a házi feladatot, hogy vizsgáljuk meg a lehetőségeket a jövőre nézve. Nem sok előrelépés történt az ügyben. A meetinget azért hívták össze, hogy a költségekkel kapcsolatos problémákról beszéljünk, és rengeteg opció van a költségcsökkentésre vonatkozólag.”

„Szóval ezeket a lehetőségeket most megvizsgálják a gyártók, és aztán megvitatjuk őket a jövőben. Sokáig folytatódhat még ez a dolog. Viszont ez egy pozitív lépés a Forma-1 számára a fenntarthatóság és a stabilitás szempontjából.”

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt mondta, a döntéseket nem a mérnököknek, hanem a csapatvezetőknek kell meghozniuk.

„Az FIA elég hosszú listával állt elő a tennivalókat illetően” – mondta.

Hirdetés

„Változtattunk a meetinghez való hozzáállásunkon, mert nem arról van szó, hogy igent mondunk a turbóra, a mono-turbóra, vagy épp fordítva, és megpróbáljuk kipipálni a feladatokat. Minden résztvevő csapatfőnök kitűzött egy célt.”

„Sok mérnökökt kedvelek, de ha rájuk bízzuk a döntést, elmennek a csillagokig. Javasoltam én is, és mások is, ezért voltunk ott. Ki kell tűznünk a célokat a mérnökeinknek, nekik pedig tiszteletben kell tartani.”

„Három óra alatt nem lehet megtervezni egy motort.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!