Házi feladatot kaptak az F1-es motorgyártók

Fel van adva a lecke a Forma-1 jelenlegi motorgyártóinak azt követően, hogy legutóbbi ülésükön a jelenlegi erőforrások problémáiról egyeztettek az érintettek.


Fel van adva a lecke a Forma-1 jelenlegi motorgyártóinak azt követően, hogy legutóbbi ülésükön a jelenlegi erőforrások problémáiról egyeztettek az érintettek.

November végén a Forma-1 Bizottsága nemmel voksolt az alternatív motorok 2017-es bevezetésére, ehelyett célul tűzték ki azt, hogy csökkentik a jelenlegi V6-os hibrid erőforrások költségeit.

A motorgyártókat azzal bízták meg, január 15-ig nyújtsák be javaslataikat arról, hogyan is lehetne olcsóbbá tenni a motorokat.

Arai Jaszuhisza, a Honda motorsport-főnöke azt mondta, minden egyes gyártó megkapta a maga házi feladatát.

„Semmi sem lett eldöntve. Rengeteg egyeztetés folyt a témával kapcsolatban” – mondta a szakember.

„Megkaptuk a házi feladatot, hogy vizsgáljuk meg a lehetőségeket a jövőre nézve. Nem sok előrelépés történt az ügyben. A meetinget azért hívták össze, hogy a költségekkel kapcsolatos problémákról beszéljünk, és rengeteg opció van a költségcsökkentésre vonatkozólag.”

„Szóval ezeket a lehetőségeket most megvizsgálják a gyártók, és aztán megvitatjuk őket a jövőben. Sokáig folytatódhat még ez a dolog. Viszont ez egy pozitív lépés a Forma-1 számára a fenntarthatóság és a stabilitás szempontjából.”

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt mondta, a döntéseket nem a mérnököknek, hanem a csapatvezetőknek kell meghozniuk.

„Az FIA elég hosszú listával állt elő a tennivalókat illetően” – mondta.

„Változtattunk a meetinghez való hozzáállásunkon, mert nem arról van szó, hogy igent mondunk a turbóra, a mono-turbóra, vagy épp fordítva, és megpróbáljuk kipipálni a feladatokat. Minden résztvevő csapatfőnök kitűzött egy célt.”

„Sok mérnökökt kedvelek, de ha rájuk bízzuk a döntést, elmennek a csillagokig. Javasoltam én is, és mások is, ezért voltunk ott. Ki kell tűznünk a célokat a mérnökeinknek, nekik pedig tiszteletben kell tartani.”

„Három óra alatt nem lehet megtervezni egy motort.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!