Házon kívül is körbenéz a Red Bull, ha nem válnak be fiataljai - F1VILÁG.HU

Házon kívül is körbenéz a Red Bull, ha nem válnak be fiataljai

HIRDETÉS
Saját nevelésein kívül más versenyzőket is fontolóra vesz majd a Red Bull Forma-1-es csapata 2020-ra, ha úgy látják, egyik versenyzőjük sem tudja „elvégezni feladatát”.
SPA, BELGIUM - AUGUST 30: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 30, 2019 in Spa, Belgium. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21DW5C8XN2111 // Usage for editorial use only //

A Red Bull a nyári szünetben jelentette be, Pierre Gaslyt Alexander Albonra cseréli a szezon hátralévő részére – előbbi versenyzőt pedig visszaküldi a Toro Rossóhoz.

Gasly számára kiábrándítóan alakult a 2019-es idény első fele, Christian Horner pedig Belgiumban elárulta, muszáj volt lépniük.

A szakember egy interjúban arról is beszélt, „az lenne az ideális, ha azon versenyzők közül választhatnánk ki, hogy ki legyen Max [Verstappen] jövő évi csapattársa, akikkel szerződésben állunk”, ám hozzátette, körbenéznek a versenyzői piacon, ha nem érzik elég jónak a felhozatalt.

„Ha úgy érezzük, hogy egyik versenyzőnk sem tudja elvégezni a feladatot, akkor kint is körbenézünk” – magyarázta Horner.

„De nagyon bízom abban, hogy az a tehetség, mely megvan a csoportunkon belül, hatékony lesz.”

Fotó: Red Bull Racing

Azzal, hogy kiérdemelte a Red Bull ülését a 2019-es szezon második felére, Alex Albon pályázik a legjobb eséllyel a jövő évi szerződésre. Ha viszont sem ő, sem Pierre Gasly, vagy Daniil Kvyat nem lesz elég meggyőző az energiaital-gyárosok számára, Nico Hülkenberg szerződtetése is szóba kerülhet.

Amikor az Autosport című szaklap a német pilótáról kérdezte, Horner így felelt: „Nyilván házon belül figyelemmel kísérjük a helyzetet, de elég valószínűtlen, hogy a saját programunkon kívülről hozzunk versenyzőt.”

„De ahogy mondtam, körbenézünk máshol, ha úgy érezzük, ha nincs olyan versenyzőnk, aki el tudja látni a feladatot. Ahogy tettük azt Mark Webber esetében is. Őt is kívülről hoztuk.”

Az elmúlt hetekben egyébként pletyka szintjén többször felmerült, hogy a Red Bull megpróbálhatja visszacsábítani a Ferraritól Sebastian Vettelt: a német 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet nyert a csapattal, a Ferrarinál viszont eddig nem sok babér termett számára.

Hirdetés

„Ő nem elérhető a következő évre” – mondta Horner. „Ő a Ferrari versenyzője. Szerződése van 2020 végéig.”

A Red Bull csapatfőnöke egyébként azt mondja, működőképes az a filozófia, hogy fiatal tehetségeknek adnak lehetőséget.

„Ha korábban nem vállaltuk volna a rizikót a fiatalokkal, soha nem jutottak volna be, és nem is értek volna el ilyen eredményeket nekünk. [Charles] Leclerc is tisztességes munkát végez a Ferrarinál. Azt gondolom, Albon is remekül dolgozott a Toro Rossónál, előkelőbb helyet foglalnak el a konstruktőri tabellán, mint bármikor az elmúlt 10 évben.”

„Könnyű konzervatívnak lenni. De egy muszáj bátornak lenni, néha ambiciózusnak, és kockázatot kell vállalni a fiatalokkal.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!