Head szerint Hülkenberg lenyűgöző lesz - F1VILÁG.HU

Head szerint Hülkenberg lenyűgöző lesz

HIRDETÉS

A Williams résztulajdonosa, Patrick Head szerint Nico Hülkenbergnek mindene megvan ahhoz, hogy a jövő nagy csillaga legyen az F1-ben, de nem kívánta kommentálni azokat a híreket, miszerint versenyzői ülést biztosítanak a németnek 2010-re.

A Williams résztulajdonosa, Patrick Head szerint Nico Hülkenbergnek mindene megvan ahhoz, hogy a jövő nagy csillaga legyen az F1-ben, de nem kívánta kommentálni azokat a híreket, miszerint versenyzői ülést biztosítanak a németnek 2010-re.

Azt követően, hogy első évében bajnoki címet szerzett a GP2-ben, mindenki arra számít, hogy Hülkenberg versenyzői ülést kap a Williams istállótól, ahol az idei évben a tesztpilótai feladatokat látja el.

“Azok a versenyzők, akik debütáló évükben megnyerik a GP2-es bajnokságot, mint Nico Rosberg és Lewis Hamilton – lenyűgözőek, és azt gondolom, hogy Nico (Hülkenberg) is lenyűgöző lesz” – mondta a brit szakember.

A Williams két éve pártfogolja a 22 éves német pilótát, azóta, hogy Németországot bajnoki címhez segítette az A1GP-ben a 2006/2007-es szezonban.

“Különösen az A1GP-ben mutatott teljesítménye nyűgözött le, mert nem hiszem, hogy az egy könnyen vezethető autó volt, és fantasztikus munkát végzett, mindent kihozott magából és a technikából” – folytatta Head.

“Ezt követően, Sam (Michael – technikai igazgató) is egyre nagyobb érdeklődést mutatott iránta, és figyelemmel kísérte a karrierjét.”

“Azt gondoltuk, hogy jobb lenne, ha egy hosszabb távú program keretében, segítenénk a fejlődését, és sikerült egy olyan együttműködést tető alá hoznunk vele, ami lehetővé teszi számára a tökéletes fejlődést, hogy minél előbb a Forma-1-be kerülhessen.”

Head azt is elmondta, hogy Hülkenberggel bármelyik csapat jól járna, mert nem csak a vezetéshez, hanem a technikai háttérhez is nagyon jól ért.

“Rengeteg időt töltött a gyárunkban, a kompozit-, az aero-, és a motor részlegen, hogy minél többet tanulhasson, és megértse az autó működését, mert felismerte, hogy csak így fog tudni használható információkat adni a mérnökeinek.”

A Williams az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett tehetségkutató programjára, ami Head elmondása szerint nagyban a szűkös anyagi hátterüknek köszönhető, ugyanis nincs keretük arra, hogy már kinevelt, kész versenyzőket igazoljanak, így inkább megpróbálnak lecsapni a feltörekvőben lévő fiatal tehetségekre.

Hirdetés

Rosberg is így került a csapathoz, azonban nagyon úgy tűnik, hogy nem fogják tudni megtartani, mert a hírek szerint a német pilóta az idei világbajnok, Brawnhoz igazol, és helyére Rubens Barrichello érkezhet, és Hülkenberggel alkothat egy párost 2010-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!