Head végleg elbúcsúzott a Forma-1-től

December 31-ével végleg elköszönt a Forma-1-től a Williams istálló korábbi vezető mérnöke, egyben társtulajdonosa, Patrick Head.


December 31-ével végleg elköszönt a Forma-1-től a Williams istálló korábbi vezető mérnöke, egyben társtulajdonosa, Patrick Head.

A szakember a Brazil Nagydíj hétvégéjén jelentette be távozási szándékát, miután az alakulat történetének legrosszabb idényét produkálta.

Head ugyan közvetlenül már nem lesz érintett a Forma-1-es projektben, a Williams hibrid technológiáért felelős egységének igazgatója lesz a jövőben.

„Nyilvánvaló, hogy nem egy olyan évet követően szerettem volna véget vetni F1-es pályafutásomnak, mint amilyen a 2011-es volt” – mondta csalódottan a neves szakember még november végén. „De amikor átgondoltam, miben is tudnám segíteni Mike Coughlan, Mark Gillan és Jason Sommerville munkáját, arra a következtetésre jutottam, hogy nem elég nekem, ha ugyanazt a munkát végzem.”

„Egyszerűen nem túl érdekes számomra, és nem elég jó a vállalatnak sem. Úgy döntöttem, hogy mostantól másra összpontosítok.”

„Természetesen nem kell a visszavonulás szót szajkózni, de kétségtelen, hogy közvetlenül már nem leszek érintett a Williams F1-es projektjében.”

A Williams névadó tulajdonosa, Sir Frank Williams egy kiadott sajtóközleményben úgy fogalmazott, nagyon sokat köszönhetnek Patrick Headnek, aki komoly szerepet vállalat abban, hogy a csapat mindmáig a Forma-1 harmadik legsikeresebb alakulata legyen.

„Patrick és én 34 éve vagyunk partnerek. Ez idő alatt ő volt a vezetője a technikai csoportnak, mely a futamgyőzelmek és bajnoki elsőségek többségét aratta. Ez rendkívül figyelemreméltó, egy kincs, melyet soha nem fogunk elfelejteni” – fogalmazott a csapatfőnök.

„Patrick egy nagyon egyenes, szorgalmas és tehetséges mérnök, aki kényelmesen tud világszínvonalon teljesíteni. Nagyon fog hiányozni nekem, és meggyőződésem, hogy kollégáinak is, és mindig szívesen látjuk majd Grove-ban.”

Head motorsport-pályafutása 1970-ben indult a Lola csapatánál a Londoni Egyetem elvégzését követően. 1977-ben Frank Williamsszel együtt megalapította a Williams Grand Prix Engineering nevű vállalatot. A brit istálló később igazi sikercsapattá vált a Forma-1-ben: 113 versenyt nyert meg, 7 egyéni és 9 konstruktőri bajnoki címet szerzett.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!