Orosz Nagydíj

Heidfeld a bajnoki címet célozza meg 2009-ben

Nick Heidfeld bízik abban, hogy harcba tud szállni a bajnoki címért a következő idényben, miután a BMW vezetése bizalmat szavazott neki, és meghosszabbította szerződését a 2009-es idényre.

Nick Heidfeld bízik abban, hogy harcba tud szállni a bajnoki címért a következő idényben, miután a BMW vezetése bizalmat szavazott neki, és meghosszabbította szerződését a 2009-es idényre.

A német versenyző még egyetlen győzelmet sem aratott, azonban csapata szinte az egész évben harcban volt az élmezőnnyel, így minden esélye megvan arra, hogy harcba szállhasson a vb-címért a Ferrarival és a McLarennel a jövő évben.

Heidfeld bízik abban, hogy a BMW-nek sikerül megtennie az utolsó lépést a bajnoki cím felé, ám tisztában van azzal, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő új szabályok miatt minden eddiginél nehezebb előzetes jóslatokba bocsátkozni.

“Ez az, amit szeretnék, de nagyon nehéz előre jósolni” – mondta a német pilóta a riportereknek Fujiban, mikor arról kérdezték, célja-e, hogy harcba szálljon a bajnoki címért 2009-ben. “Úgy gondolom, hogy a BMW az egyike azon kevés csapatnak, melyeknek sikerült elérniük azon céljaikat, amiket évekkel ezelőtt kitűztek maguk elé.”

“Már csak az a legnagyobb kérdés számomra, hogy mit hoznak magukkal a radikálisan új szabályok. Ha a szabályok nem változnának drasztikusan, akkor biztos lennék abban, hogy sikerül felérnünk a következő szintre, azonban most csak reménykedhetem ebben, de ez minden csapatnál így van.”

“Talán szerencsés leszel, de az is lehet, hogy nem. Egyszerűen képtelenség megmondani, ki hogyan fog teljesíteni a következő idényben.”

Heidfeld jövője igencsak kérdéses volt a BMW-nél, ugyanis a szezon elején képtelen volt hozni azokat az eredményeket, amiket elvártak volna tőle, különösen az időmérő edzéseken, nem is beszélve arról, hogy sokan már Fernando Alonsót látták a helyén.

A német pilóta azonban elmondta, mindig is hitt abban, hogy új szerzősét kap csapatától, és tovább folytathatja a munkát a BMW-vel.

“Természetesen nem voltam száz százalékosan biztos abban, hogy mi fog történni a következő idényben, azonban hittem a legjobbakban” – mondta. “Azonban ahogy azt már akkor is említettem, mikor problémáim voltak, nem nagyon gondolkodtam a jövőn, csakis arra fókuszáltam, hogy minden rendben legyen a versenyeken.”

“És ez kifizetődött, hiszen egyre jobb lett a teljesítményem. Ha megnézzük az elmúlt futamok időmérőin mutatott teljesítményemet, akkor jól látszik, hogy sokat javultam, a versenyen mindig jól mentem, így szerintem helyesen cselekedtem” – tette hozzá Heidfeld.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS