Friss hírek

Heidfeld biztos abban, hogy maradhat az F1-ben

Annak ellenére, hogy egyelőre még nincs helye a jövő évre, Nick Heidfeld nem aggódik jövője miatt, mert biztos abban, hogy a Forma-1-ben maradhat.

Annak ellenére, hogy egyelőre még nincs helye a jövő évre, Nick Heidfeld nem aggódik jövője miatt, mert biztos abban, hogy a Forma-1-ben maradhat.

A BMW Sauber német versenyzője úgy készül az évad utolsó versenyére, hogy egyelőre még maga sem tudja, mi lesz vele a jövőben, hiszen jelenlegi csapata indulása még kérdéses.

Az év végén távozó BMW ugyan talált vevőt csapatára a svájci QadBak személyében, ám mivel a szabályok szerint maximum 13. csapat vehet részt a bajnokságban, 14. indulóként egyelőre nincs helye a jövő évi rajtrácson.

Heidfeld azonban nem aggódik, mert biztos abban, hogy jövőre is a mezőnyt fogja erősíteni.

“Az biztos, hogy ez lesz a BMW Sauber utolsó versenye. Bízom abban, hogy a Sauber jövőre is itt lehet, és abban is eléggé biztos vagyok, hogy én is itt leszek 2010-ben” – mondta a német pilóta a riportereknek Abu Dhabiban.

“Még semmi nincs aláírva, de magabiztosan tekintek a jövőbe. Több csapattal is tárgyalásban állunk, de ennél többet nem fogok mondani erről.”

Úgy tűnik, hogy Heidfeld még jelenlegi csapatát sem vetette el, noha egyelőre az új tulajok kilétét misztikus homály fedi, és minden jel arra utal, hogy csak abban az esetben kapnak indulási engedélyt, ha az egyik csapat nem fogja tudni vállalni a szereplést.

A német versenyző elmondta, hogy nagy kár lenne, ha jelenlegi csapata nem indulhatna a jövő évi bajnokságban a Forma-1-ben.

“Bízom abban, hogy ott lesznek a rajtrácson, mert igazából nem tekinthetünk rájuk úgy, mint egy új csapatra” – folytatta. “Úgy gondolom, hogy a Sauber sokkal jobb munkát fog végezni, mint a többi új csapat, legalábbis a teljesítményét tekintve biztosan.”

“Úgy érzem, ennek fontosabbnak kellene lennie, mint az új csapatoknak az F1-ben. Persze jó új csapatokat hozni, és több autót felsorakoztatni a rajtrácsra, de nagy kár lenne, ha a csapat nem lenne ott. Nehéz lenne megérteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!