Heidfeld elégedett a második hellyel - F1VILÁG.HU

Heidfeld elégedett a második hellyel

HIRDETÉS

Nick Heidfeld elégedetten nyilatkozott a Brit Nagydíj után, ugyanis elmondása szerint a második hely volt a maximum, amit elérhetett a vasárnapi versenyen, ahol Lewis Hamilton más dimenzióban autózva, fölényes győzelmet aratott.

Nick Heidfeld elégedetten nyilatkozott a Brit Nagydíj után, ugyanis elmondása szerint a második hely volt a maximum, amit elérhetett a vasárnapi versenyen, ahol Lewis Hamilton más dimenzióban autózva, fölényes győzelmet aratott.

A BMW német versenyzője harmadik dobogós helyezését szerezte meg az idei évben, miután hiba nélkül teljesítette a borzalmas időjárási körülmények között megrendezett futamot Silverstone-ban.

Heidfeld ezzel tíz pontra megközelítette csapattársát, Robert Kubicát, akinek bár jó esélye volt a dobogós helyezésekre, nem sokkal a futam vége előtt elvesztette uralmát autója felett, majd megpördült, és a kavicságyban ragadt.

“Remek verseny volt” – kezdte Heidfeld. “Örülök a második helynek, mert ez volt a maximum, amit a mai versenyen elérhettem. Az időmérő rendben ment, és a versenyen is jól dolgoztunk. Természetesen kulcsfontosságú volt, hogy megfelelő döntés hozzunk a gumikról.”

“Az első kiállást megelőzően, sokat gondolkodtunk azon, hogy vajon maradjunk-e a használt intermediate gumikon, azonban szerencsére jól döntöttünk, hogy feltettük az újakat. Sokkal kisebb esőre számítottunk, de mikor a Hangar egyenesben megláttam magam előtt a fekete felhőket, már tudtam, hogy a vártál nagyobb eső közeleg.”

“A legnehezebb rész az volt, mikor a körüket visszavevő, jobb gumikon lévő versenyzők elmentek mellettem. Egyszerűen olyan nagy vízfüggönyt húztak maguk után, hogy azt sem tudtam, merre van a pálya. Egy alkalommal, még az Abbay előtt, kis híján megpördültem, de szerencsére meg tudtam fogni az autót.”

Eközben Kubica, aki akár már a markában is érezhette volna a harmadik helyet, húsz körrel a futam vége előtt megpördült, és a kavicságyban végezte.

“Több alkalommal megpördültem a vízátfolyásokon, de aztán az egyik egyenesben teljesen felúszott az autóm, és nem tudtam mit tenni” – magyarázta a BMW lengyel versenyzője. “Nem volt egyszerű a verseny, hiszen borzalmasak voltak a körülmények. Minden jól alakult, egyre feljebb kerültem, így abszolút elégedett voltam.”

“Azonban hirtelen elkezdett szakadni az eső, rengeteg víz volt a pályán, és küszködtem. Egyszerűen nem tudtam tartani az íveket, vesztett a motorom az erejéből, a hátsó gumik nem tapadtak rendesen, és ez lett a vége” – tette hozzá Kubica, aki azzal, hogy Massa nem szerzett pontot, és Raikkönennek sem ment túl jól, továbbra is két ponttal van lemaradva, az időközben a bajnokság élére álló Hamilton mögött.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!