Friss hírek

Heidfeld élvezte, ahogy átmenetelt a mezőnyön

Nick Heidfeld elégedetten nyilatkozott a Spanyol Nagydíjat követően, miután kiváló vezetést bemutatva, a nyolcadik helyen végzett, jóllehet csak az utolsó pozícióból vághatott neki a versenynek.


Nick Heidfeld elégedetten nyilatkozott a Spanyol Nagydíjat követően, miután kiváló vezetést bemutatva, a nyolcadik helyen végzett, jóllehet csak az utolsó pozícióból vághatott neki a versenynek.

A Renault német versenyzője nem tudott részt venni a szombati időmérőn, ugyanis az utolsó szabadedzésen egy technikai probléma miatt kigyulladt versenygépe, amit a szerelők nem tudtak időben felkészíteni a kvalifikációs tréningre.

Heidfeldnek azonban ezzel megmarat néhány extra szett lágy gumija, ami komoly előnyt jelentett számára a versenyen, ahol élni is tudott ezzel, így kemény csatákat vívva, szinte áthámozta magát a teljes mezőnyön.

„Elégedett vagyok a nyolcadik hellyel, miután az utolsóról indulhattam” – mondta a német pilóta. „Mint Törökországban, ha még két-három kör lett volna, akkor egy-két helyet még előrébb léphettem volna, megelőzhettem volna a két Mercedest, de még így is egy kiváló eredményt értem el, ha megnézzük, honnan indultam, és mi történt az autómmal a hétvégén.”

„Jól kaptam el a rajtot, aztán számos előzést végrehajtottam, szóval nagyon élveztem az egész versenyt. Mindig megnyugvás, ha az ember egy ilyen jó teljesítményre képes, és sokkal boldogabban illetve higgadtabban várom a jövő hétvégi Monacói Nagydíjat.”

Heidfeld csapattársa, Vitaly Petrov azonban nem volt ilyen elégedett, miután csak a 11. helyen végzett, jóllehet a hatodik pozícióból vághatott neki a vasárnapi versenynek.

„Természetesen csalódott vagyok, hogy nem tudtam több pontra váltani kiváló rajthelyezésemet” – magyarázta az olasz versenyző. „Úgy tűnik, hogy az időmérőn elért eredményem kihatással volt a versenyemre, negatív értelemben, aminek utána kell néznünk.”

„Jól rajtoltam, egy pozíciót sikerült nyernem, és az ötödik helyen haladtam, de nem tudtam tarzani a lépést a vezető bollyal.”

„Azonban ez csak egy verseny volt, magam mögött kell tudnom az egészet, hogy mindent a helyére tegyek Monacóra, ahol hihetetlenül fontos lesz az időmérő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!