Friss hírek

Heidfeld jövője az anyagiakon múlik az F1-ben

A Sauber istálló versenyzője, Nick Heidfeld a minap egy interjúban elárulta, véleménye szerint a versenyzői piacot jelen pillanatban sajnos a fizetős versenyzők irányítják, ami egyáltalán nem tesz jót a sportág hírnevének.


A Sauber istálló versenyzője, Nick Heidfeld a minap egy interjúban elárulta, véleménye szerint a versenyzői piacot jelen pillanatban sajnos a fizetős versenyzők irányítják, ami egyáltalán nem tesz jót a sportág hírnevének.

Mint ismert, a német pilóta nem kapott versenyzői ülést az idei évre, mivel nem álltak mögötte tehetősebb támogatók, akikre a csapatok többsége jelenleg igényt tartana. Heidfeld végül mégis lehetőséget kapott, miután a Sauber alakulata a Szingapúri Nagydíj előtt menesztette a veterán Pedro de la Rosát.

Hirdetés
 

A svájci gárda nemrégiben jelentette be, hogy 2011-ben Sergio Perez foglalhat majd helyet a csapat egyik autójában, míg csapattársa a japán Kamui Kobayashi lesz, kinek kontraktusát már korábban meghosszabbították.

Heidfeld elmondta, habár egyelőre nem írt alá semmiféle megállapodást a jövő évre, bízik abban, hogy lehetőséget kap majd a Forma-1-ben.

„Tudom, hogy állok és tudom, minek kell történnie, a helyzet pedig jónak tűnik. Viszont egyelőre nem úgy állnak a dolgok, hogy alá tudok írni egy megállapodást” – mondta a német versenyző.

„Sajnos a dolog nagy része nem rajtam múlik, hanem sokkal inkább másokon. A politikáról és a pénzről szól a történet, de ez sajnos az a fajta dolog, ami hozzátartozik a Forma-1-hez.”

„A helyzet sokkal rosszabb, mint néhány éve – ha hozom a pénzt, könnyen bekerülhetek a Forma-1-be.”

Heidfeld hozzátette, habár a tény, hogy a fizetős versenyzők uralják a piacot, egyáltalán nem tesz jót a száguldó cirkusznak, a csapatokat is meg lehet érteni, hiszen a gazdasági recesszió miatt számos szponzor fordított hátat a Forma-1-nek. Véleménye szerint azonban fizetős, ugyanakkor gyenge versenyzőkkel nem lehet csodát tenni.

„Ez nem jó a sportnak, másfelől viszont abszolút érthető. Az egész világot financiális válság sújtotta, szóval szponzorok távoztak, kevesebb a pénz, a csapatoknak pedig épp erre lenne szükségük a túléléshez.”

„Versenyzői szempontból viszont ez az egész értelmetlennek tűnik, hiszen láthattunk csapatokat a múltban, akik fizetős versenyzőt szerződtettek, ők azonban nem igazán nyújtottak jó teljesítményt.”

„Ez egyébként idén is előfordult, persze nem szeretnék neveket mondani, de továbbra is láthatunk versenyzőket, akik elég szegényes teljesítménnyel továbbra is itt vannak és még talán jövőre is versenyzői ülést kapnak.”

„Ezzel viszont nem lehet olyan jó eredményt elérni a bajnoki tabellán, amiért viszont pénz járna és talán sokkal több szponzort is lehetne találni. Vannak versenyzők, akik a sok autótöréssel nagyon-nagyon sok pénzt égetnek el…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!