Heidfeld kevesebb tesztet és több futamot szeretne - F1VILÁG.HU

Heidfeld kevesebb tesztet és több futamot szeretne

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld elmondta, nagyon örülne annak, ha kevesebb tesztet és több futamot rendeznének a Forma-1-ben.

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld elmondta, nagyon örülne annak, ha kevesebb tesztet és több futamot rendeznének a Forma-1-ben.

Az előzetes versenynaptár szerint a jövő évben tizenkilenc futamot rendeznek majd a királykategóriában, miután megerősítették, hogy Abu Dhabi zárja a szezont 2009-ben.

A tervek szerint a jövőben újabb helyszínek kerülhetnek a versenynaptárba, ugyanis 2010-től India és Dél-Korea is rendezhet majd Forma-1-es futamot, nem is beszélve arról, hogy jó esélye van az Amerikai Nagydíj visszatérésének.

 

Bár egyes csapatok és versenyzők ellenzik a futamok számának drasztikus növelését, Heidfeld kijelentette, jobban szeretné, ha kevesebb tesztet és több futamot rendeznének a jövőben.

“Már alig várom, hogy több verseny legyen egy szezonban” – mondta a BMW Sauber pilótája. “Egy-vagy két tesztet is el lehetne hagyni, és azt szeretném, ha több futam lenne egy szezonban. Valójában az elmúlt két-három évben csökkent a tesztek száma, azonban én azt szerezném, ha még több verseny lenne, mert egy olyan sincs, amit ne szeretnék.”

Heidfeld továbbá azt is elmondta, hogy örül az új versenyhelyszíneknek, azonban leginkább azt szeretné, ha Indianapolis ismét visszatérne a Forma-1-be.

“Már nagyon várom, hogy Indiában versenyezhessek, és számos érdekes helyszín van, amelyről még folynak a tárgyalások” – mondta a német pilóta. “Sajnálom, hogy Indianapolis nem kapott helyet a versenynaptárban, mert azt szeretném, ha a Forma-1 a világ minden tájára ellátogatna.”

“Azonban azt gondolom, hogy minden esélyünk megvan arra, hogy hamarosan ismét visszatérjünk az Államokba” – tette hozzá Heidfeld.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!