Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Heidfeld nincs megelégedve az új BMW-vel

Nick Heidfeld elárulta, a BMW Sauber sokkal jobb teljesítményt várt új autójától, éppen ezért minden eddiginél keményebben kell dolgozniuk, hogy megoldást találjanak azokra az egyensúly problémákra, melyek az első teszteken hátráltatták őket.

Nick Heidfeld elárulta, a BMW Sauber sokkal jobb teljesítményt várt új autójától, éppen ezért minden eddiginél keményebben kell dolgozniuk, hogy megoldást találjanak azokra az egyensúly problémákra, melyek az első teszteken hátráltatták őket.

Annak ellenére, hogy egyesek úgy gondolhatták, minden a legnagyobb rendben van a német-svájci alakulatnál, Heidfeld elárulta, még rengeteget kell dolgozniuk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt, mert koránt sem állnak olyan jól, ahogy azt korábban gondolták.

“A tavalyi évben sokkal jobb helyzetben voltunk, legalábbis szerintem” – mondta Heidfeld az e heti teszteknek helyet adó Valenciában. “A tavalyi évben már az első teszteken is jó volt az autó egyensúlya, és körülbelül úgy álltunk, ahogy arra számítottunk.”

“Azonban nem mondom azt, hogy ez az autó rosszabb, mert tudjuk, mely területeken kell javítanunk. Bízunk benne, hogy mikor rajthoz állunk majd Melbourne-ben, már olyan szinten leszünk, ahol lenni szeretnénk.”

Arra a kérdésre, hogy milyen az új autó vezethetősége, Heidfeld a következőket válaszolta az Autosportnak: “Az autó egyensúlyán még van mit javítanunk, de ezt már a múlt heti teszteken is tudtuk.”

“Hoztunk néhány újdonságot magunkkal, és tudjuk, mely területeken kell javítanunk. Minden nap felkerül valami új elem az autóra, és szerintem hamar túltesszük magunkat a kezdeti nehézségeken.”

“Vannak még olyan elemek, melyek a szélcsatornában vannak és még nem kerültek fel az autóra. Azonban még így is arra számítottunk, hogy jobb lesz az autó kezdeti egyensúlya. Mindenképpen keményen kell dolgoznunk, hogy megoldást találjunk a felmerült problémákra” – folytatta Nick, aki szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem egyenletes az autó teljesítménye egy kör alatt.

“Nem akarok belemenni a részletekbe, de azt kell mondjam, az autó egyensúlyával vannak a legnagyobb problémák, tehát nem csak az alulkormányozottsággal, illetve túlkormányozottsággal vannak gondok. Elvégeztünk néhány finomítást a beállításokon, és aerodinamikai újításokat is bevetettünk, mellyel valamelyest javult a helyzet, de még nem állunk ott, ahol lenni szeretnénk.”

A BMW Sauber első futamgyőzelemére hajt az idei évben a Forma-1-ben, miután a tavalyi bajnokságot a McLaren kizárását követően a Ferrari mögött a második helyen fejezte be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!