Friss hírek

Heidfeld Raikkönen előtt a teszt nyitónapján

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld végzett az élen ez e heti tesztprogram első napján a spanyolországi Barcelonában, ahol először és egyben utoljára készül együtt a teljes mezőny az idei szezonra.

A BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld végzett az élen ez e heti tesztprogram első napján a spanyolországi Barcelonában, ahol először és egyben utoljára készül együtt a teljes mezőny az idei szezonra.

Bár az F1.09 nem remekelt az eddigi teszteken, Heidfeld 1:20.339-es idejével több, mint fél másodpercet adott a mögötte befutó Kimi Raikkönennek (Ferrari), akit nem sokkal lemaradva Jarno Trulli követett a Toyotával a harmadik helyen.

A negyedik pozícióban Jenson Button végzett az egykori Honda Racing istálló, a Brawn GP színeiben.

A brit pilóta fantasztikusan kezdett – vélhetően egy korai PR körrel – és 1:21.140-es idejével sokáig vezette a mai tréninget.

“Egy kiváló első nap volt a BGP 001-ben az új csapat, a Brawn GP színeiben” – mondta Button. “Először is köszönetet szeretnék mondani a csapat összes tagjának azért a kemény munkáért, ami lehetővé tette számunkra, hogy most itt lehessünk.”

“Egy pozitív nyitónapon vagyunk túl első kollektív tesztünkön, ahol összesen 82 kört sikerült teljesítenünk, ami már önmagában is kiváló eredmény. Volt egy kisebb problémánk a váltóval a délután, de tudtuk, hogy a kevés pályán töltött idő miatt elő fognak jönni megbízhatósági problémák. Szerencsére ez egy kisebb hiba volt, így könnyen orvosolni tudtuk. Még csak az elején vagyunk, de úgy gondolom, hogy ez egy pozitív kezdése volt a felkészülésünknek.”

A BGP 001-es kódszámot viselő modell egy teljesen új diffúzor elrendezéssel gördült pályára, melyet a pénteki silverstone-i privát tesztről készült sajtófotókon nem lehetett látni. Az új autó első szárnya is más, mint a többieké, kisebb légterelő elemek kaptak rajta helyet, amin sokaknak megakadt a szeme.

Nelson Piquet az ötödik lett a Renault-val, ami jó eredménynek mondható, hiszen eddig igencsak gyengén szerepelt a teszteken.

A brazil versenyző mögött Sebastien Bourdais végzett az új Toro Rossóval, amit ma mutatott be nyilvánosan a faenzai alakulat, miután a múlt héten, egy privát teszten már bejáratta az olaszországi Adria versenypályán.

A hetedik pozícióban Mark Webber landolt a Red Bullal, akit Adrian Sutil (Force India), és Kazuki Nakajima (Williams) követett a nyolcadik, illetve a kilencedik helyen.

Az utolsó, meglepő módon a McLaren finn pilótája, Heikki Kovalainen lett, aki a nap javarészében a többiek mögött kullogott, és ideje 2.6 másodperccel volt lassabb, mint a pole-t megszerző Heidfeldé.

Teszteredmények, Barcelona, 1. nap:

 1. Heidfeld   BMW-Sauber      (B) 1:20.339  92
 2. Raikkonen   Ferrari       (B) 1:20.908  80
 3. Trulli    Toyota        (B) 1:20.937 118
 4. Button    Brawn-Mercedes    (B) 1:21.140  82
 5. Piquet    Renault       (B) 1:21.662 124
 6. Bourdais   Toro Rosso-Ferrari  (B) 1:22.158  96
 7. Webber    Red Bull-Renault   (B) 1:22.246 115
 8. Sutil     Force India-Mercedes (B) 1:22.452 127
 9. Nakajima   Williams-Toyota   (B) 1:22.813 111
10. Kovalainen  McLaren-Mercedes   (B) 1:22.948  87

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!