Friss hírek

Heidfeld reméli, hasznos munkát végezhet a Renault-val

Szombaton vagy vasárnap tesztelheti a Lotus Renault GP R31-es versenygépét a német Nick Heidfeld. A rutinos pilóta nagy eséllyel pályázik Robert Kubica megüresedett helyére.


Szombaton vagy vasárnap tesztelheti a Lotus Renault GP R31-es versenygépét a német Nick Heidfeld. A rutinos pilóta nagy eséllyel pályázik Robert Kubica megüresedett helyére.

Miután Kubica Olaszországi balesete miatt hosszú időre távol kell maradjon a versenypályától, a Lotus Renault alakulatának mihamarabb meg kell találnia a lengyel versenyző helyettesét.

Ennek érdekében az istálló tartalékosa, Bruno Senna, valamint Nick Heidfeld is autóba ülhet hétvégén, Jerezben.

Utóbbi versenyző azért is lehet jó választás a csapatnak, mert remekül ismeri a Forma-1-be idén visszatérő Pirelli abroncsai – ő kezdte meg ugyanis az olasz gyártóval a munkát még tavaly nyáron.

Heidfeld elmondta, megpróbál élni a lehetőséggel, és úgy érzi, jók az esélyei.

„Azt gondolom, előnyt jelenthet, hogy ismerem a Pirelli abroncsait. Habár a gumik sokat változtak, mióta távoztam a Pirellitől. Viszont a legtöbb munkát magán a konstrukción végeztem, nem pedig a keverékeken” – mondta a német pilóta.

„Viszont elég nagy ismeretanyaggal rendelkezem, és úgy tűnik, jól passzolnak hozzám. Nem olyan gumit próbáltam fejleszteni, ami hozzám passzol, a többiekhez pedig nem, de az világos, hogy nem mondhatod azt a mérnököknek, hogy jók a gumik, ha azok nem tetszenek neked. Tehát nem lehet túl rossz és remélem, hogy előnyt jelenthet.”

„Úgy állok hozzá ehhez a teszthez, mint bármely másikhoz. A határon fogok teljesíteni, amint kellően magabiztos leszek.”

Heidfeld elismeri, nincs sok ideje a felkészülésre, ám mindent megtesz azért, hogy a legjobbat nyújtsa Dél-Spanyolországban.

„Elég kevés időm van. Voltam a gyárban, beszéltem a mérnökökkel, a csapatfőnökkel. Minden nagyon szoros, és nem fogok egyből tudni mindent. De nem lesz gond. Szerdán tudtam meg, hogy vezetni fogok itt.”

A Sauber istálló színeiben tavaly rajthoz álló Heidfeld hozzátette, nagyon sajnálja korábbi csapattársát, és sokkolták a balesetről szóló hírek.

„Ami Roberttel történt, az horrorisztikus. Nagyon furcsa érzések kavarogtak bennem, amikor hallottam a híreket vasárnap délelőtt. Abban reménykedtem, hogy nem olyan rossz a helyzet.”

„Aztán a nap nagy részét az Internet előtt töltöttem, és nyilván nehéz tudni, mit lehet elhinni abból, amit a neten írnak. Az első információ, amit megtudtam, hogy eltört a lába, de sajnos a helyzet sokkal súlyosabbá vált. Ha viszont megnézzük az autót, melynek hátuljából kilóg a szalagkorlát, akkor világossá válik, hogy nagyon drámai volt a helyzet.”

„Szerencsére azóta jobb híreket kaptunk. Nem voltak biztosak abban, hogy túléli, arról is beszéltek, hogy amputálni kell a kezét. Még ha nem is lettem volna a csapattársa, akkor is sokkoltak volna ezek a hírek.”

„Természetesen nagyon remélem, hogy a lehető legrövidebb időn belül felépül. Ugyanakkor ha lehetőségem adódik, megpróbálok élni vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Heidfeld reméli, hasznos munkát végezhet a Renault-val
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!