Friss hírek

Heidfeld reméli, hogy nem lesz eső Japánban

Nick Heidfeld bízik benne, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon jobb időjárási viszonyok fogadják majd a mezőnyt, mint a tavalyi évben, mikor a hatalmas felhőszakadás és köd miatt versenyzésre alkalmatlan volt a pálya.

Nick Heidfeld bízik benne, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon jobb időjárási viszonyok fogadják majd a mezőnyt, mint a tavalyi évben, mikor a hatalmas felhőszakadás és köd miatt versenyzésre alkalmatlan volt a pálya.

A Forma-1 mezőnye 30 év után tért vissza a Fuji Speedway-re a tavalyi évben, ám a versenyzőket borzalmas időjárás fogadta. Az utolsó szabadedzést a hatalmas köd miatt meg sem rendezték, míg az időmérőn és a versenyen is állt a víz a pályán.

A futam első tizenkilenc körében a biztonsági autó mögött haladtak a versenyzők, és miután megnyílt az út előttük, elszabadult a pokol.

Többen is balesetet szenvedtek a rossz látási viszonyok és a vízátfolyások miatt, mondhatni, káosz uralta a tavalyi Japán Nagydíjat.

Annak ellenére, hogy az előrejelzések szerint ismét hatalmas eső várható a jövő hétvégére, Heidfeld bízik benne, hogy jobb lesz majd az idő, mint amilyen tavaly volt Japánban.

“Először is nagyon bízom benne, hogy nem lesz olyan hatalmas eső Fujiban, mint amilyen tavaly volt” – mondta a BMW német versenyzője. “Igazából szeretek vezetni az esőben, azonban a tavalyi évben olyan rosszak voltak a körülmények, hogy szinte lehetetlen volt a pályán tartani az autókat.”

“Semmit nem lehetett látni, ami számos balesethez vezetett. Valaki az én autómnak is nekihajtott, ami meg is sérült. Nem sokkal a futam vége előtt a hatodik helyen voltam, azonban egy motorprobléma miatt idő előtt a pálya szélére kényszerültem.”

A BMW úgy érkezik meg Japánba, hogy matematikailag még mindkét bajnoki cím elérhető számára, hiszen 15 ponttal van lemaradva a McLaren mögött a konstruktőrök versenyében, míg Kubica 20 ponttal követi a listavezető Lewis Hamiltont az egyéni bajnokságban, miközben már csak három futam van hátra.

Bár Kubica értékes pontokat vesztett azzal, hogy büntetést kapott, amiért rosszkor hajtott ki a boxba Szingapúrban, a BMW készen áll a visszavágásra.

“Azt követően, hogy nem volt szerencsénk a biztonsági autóval – idén már másodszor – Szingapúrban, mindent megteszünk annak érdekében, hogy valamelyest behozzuk lemaradásunkat Japánban” – mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen.

“Mind az egyéni, mind a konstruktőrök versenyében nagyon közel vannak egymáshoz az élmenők, így biztosak lehetünk abban, hogy nagyon izgalmas versenyeket láthatunk majd a hajrában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!